Hogyan reagálnál, ha kiderülne, hogy a főbérlő egy ugyanolyan szobát drágábban adott ki neked, mint másnak? (Ugyanabban a házban, a szoba ugyanolyan)
Még annyit, hogy az a más valaki aki itt van, őt sem ismerte előtte, teljesen idegenek vagyunk itt (külföldiek), mert ez nem Magyarországon van. (Időtartam is ugyanannyi, tehát 6-6 hónap mindkettőnknek)
Alapvetően nem zavarna minimális különbség, de huszonévesen többet elvárni egy bérlőtől, mint egy 40+-tól nem gondolom etikusnak, az egyenlő összeg elvárása lenne korrekt, kortól függetlenül.
Azon gondolkodtam, hogy elmondom a főbérlőnek ezt, és ha úgy érzi, hogy ennek is örülnöm kellett volna, akkor inkább tovább állok.
De úgy alapvetően érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről?
köszi(:
A lakáspiac gazdasági alapon működik, a főbérlőnek az a célja, hogy minél több pénzt hozzon a kiadott lakás. Lehet amikor a másik szoba volt meghirdetve, akkor mások voltak a körülmények (pl. covid csúcs alatt is estek az árak, mert nem volt akkora kereslet a kiadó lakásokra, az egyetem kezdete előtt meg pont fordítva, a megnövekedett kereslet miatt drágulás figyelhető meg). Valóban nem korrekt, hogy te ugyanarra fizetsz többet, de az üzlet már csak ilyen.
Én max akkor beszélnék vele, ha már közel van a 6 hónap vége, de persze ez nagyban függ attól is, hogy milyen maga a lakás, a főbérlő, mennyire lenne nehéz másikat találni, stb. Ha tényleg csak nagyon minimális a különbség és más probléma amúgy nincs, akkor nem biztos, hogy megéri ezen reklamálni.
Nekem volt egy albérletem, ahol dupla ágyas szobát béreltem (két, nem egyforma magas single ággyal...🤨) s £30 fonttal fizettem többet a mellettem lévő csajnál...
Zavart, de nem rugóztam rajta, kicsit később letapostam...
Szóval, ha bánt, akkor beszélj a főbérlővel, s legyen B terved
Ilyen eset munkahelyen is van. Aki ügyesebben "adja el magát", az pár tízezerrel több fizetéssel kezd ugyanott ugyanabban a pozícióban, és minden emelésnél együtt emelik a dolgozóknak a fizetést, úgyhogy hosszú távon megmarad a különbség.
Nézd, te sem vagy odaláncolva ehhez az albérlethez. Hőbörgés helyett keress egy olcsóbbat (ár-érték arányban jobbat) és költözz oda. Ha meg nem találsz, akkor meg rájöttél, miért kér tőled ennyit a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!