Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kölcsönadnád az autódat olyan...

Kölcsönadnád az autódat olyan szomszédnak, aki, mozgássérült, nehezen mozog és máshogy nem tud eljutni orvoshoz vagy vásárolni?

Figyelt kérdés

Ráadásul csak a 26 éves lányának van jogsija, de alig vezetett még életében pár kilométert.

2 autóm van, ezt tudják is, ezért szinte minden héten megkérdezik, de mindig nemet mondok rá. Van egy munkába járós autóm amit minden nap használok és van egy 2 éves alkalmi autóm, amit csak hosszabb utakra veszek elő. Nagyon szívesen segítek nekik bármiben, felajánlottam hogy akár néha be is vásárolok nekik, ahogy az időm engedi, de autót nem adok kölcsön soha. Mellettem lakó másik szomszédot is bombázzák vele állandóan, ő néha oda is adja nekik. A mai nap visszahallottam, milyen ember vsgyok én, mert van 2 autóm, egyszerre nem járok kettővel és nem vagyok képes segíteni nekik. Pár hónapja költöztek ide, alig ismerem őket, még mondhatni idegennek is számítanak, de ha ezer éve is ismerném őket, akkor sem adnám kölcsön egyik autómat sem. Elhiszem, hogy nem tudnak venni maguknak, nincs annyi pénzük, de egy autó nem olyan mint egy húsdaráló, amit csak úgy odaad az ember a szomszédjának. Illetve én kifejezetten allergiás vagyok már arra is, ha műszakira viszem és ott idegen kezekben van.

2021. szept. 4. 16:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Ha 2 éves autóm lenne, biztosan nem. Ha egyszerűen csak annyival letudnád a dolgot, hogy "leszarom, oldjátok meg magatok", akkor nyilván tényleg egy utolsó alja ember lennél, de ha felajánlasz segítséget, ami nekik nem felel meg, akkor arról nem te tehetsz. Ez kb. olyan, mint amikor kaját akarnak adni a piás/cigis/drogos hajléktalannak, aztán elkezdenek veled ordibálni, hogy "nekem pénz kell". Hát akkor ott halj éhen az aluljáró lépcsőjén, bánom is én... A szomszédaidra ugyanez vonatkozik.
2021. szept. 4. 16:42
 2/13 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Hogy lehet ilyet szinte már elvárni a másiktól? Nem is értem.
2021. szept. 4. 16:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nőt,autót nem adunk kölcsön
2021. szept. 4. 17:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Gondoljanak rólam bármit, akkor se adnám oda a kocsimat. Ha a hátam mögött ilyeneket mondanak rólam úgy, hogy pár hónapja költöztek oda (úgy unblock ne a hátam mögött mondják), akkor már semmiben se segítenék. Nem kötelezhetnek rá, azt gondolnak amit akarnak, így jártak.
2021. szept. 4. 17:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Több milliós autót félig ismert embernek butaság odaadni,mi garancia van rá hogy vállalja a felelősséget ha valami történik?Természetesen semmi,ha valami történik az autóval majd rajtad le lesz verve ő meg fülét fárkat behúzza hogy szegény és nem tud fizetni.Az meg remélem alap hogy benzint fizetné és még azon felül pluszba a kedvesség,kopás és futásteljesítmény miatt valamennyit.

Kedves tőled hogy próbálsz segíteni de azt senkitől nem lehet elvárni hogy több milliós értéket puszira kölcsönadjon

2021. szept. 4. 17:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a kedves szomszéd van eltévedve, ami az elvárásokat illeti. Az korrekt dolog, ha 1-2 hetente segíted a nagybevásárlást (bár ez sem egy elvárható dolog, inkább csak jófejség), ha épp ráérsz vagy épp magad is mennél. Az is természetesen rendben van, ha olyan egészségügyi probléma van, amire mentőt kár hívni , de az ügyeletre be kell menni, ilyenkor korrekt dolog segíteni. De semmi több.
2021. szept. 4. 17:53
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Egy kocsi nem pár száz forint, mi lesz ha valami történik vele? Dehogy adnám oda, gondoljanak amit akarnak
2021. szept. 4. 19:33
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnám kölcsön.
2021. szept. 4. 19:59
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnam kolcson. Ha osszetori akkor ki fizeti ki?
2021. szept. 5. 03:51
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne, a lakást meg a bankkártyám is adjam???

Legközelebb, amikor jön nyugodt hangnemben közöld, hogy a legközelebbi kopogásnál rendőrt hívsz és zaklatásért feljelented!

2021. szept. 5. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!