Kölcsönadnád az autódat olyan szomszédnak, aki, mozgássérült, nehezen mozog és máshogy nem tud eljutni orvoshoz vagy vásárolni?
Ráadásul csak a 26 éves lányának van jogsija, de alig vezetett még életében pár kilométert.
2 autóm van, ezt tudják is, ezért szinte minden héten megkérdezik, de mindig nemet mondok rá. Van egy munkába járós autóm amit minden nap használok és van egy 2 éves alkalmi autóm, amit csak hosszabb utakra veszek elő. Nagyon szívesen segítek nekik bármiben, felajánlottam hogy akár néha be is vásárolok nekik, ahogy az időm engedi, de autót nem adok kölcsön soha. Mellettem lakó másik szomszédot is bombázzák vele állandóan, ő néha oda is adja nekik. A mai nap visszahallottam, milyen ember vsgyok én, mert van 2 autóm, egyszerre nem járok kettővel és nem vagyok képes segíteni nekik. Pár hónapja költöztek ide, alig ismerem őket, még mondhatni idegennek is számítanak, de ha ezer éve is ismerném őket, akkor sem adnám kölcsön egyik autómat sem. Elhiszem, hogy nem tudnak venni maguknak, nincs annyi pénzük, de egy autó nem olyan mint egy húsdaráló, amit csak úgy odaad az ember a szomszédjának. Illetve én kifejezetten allergiás vagyok már arra is, ha műszakira viszem és ott idegen kezekben van.
Több milliós autót félig ismert embernek butaság odaadni,mi garancia van rá hogy vállalja a felelősséget ha valami történik?Természetesen semmi,ha valami történik az autóval majd rajtad le lesz verve ő meg fülét fárkat behúzza hogy szegény és nem tud fizetni.Az meg remélem alap hogy benzint fizetné és még azon felül pluszba a kedvesség,kopás és futásteljesítmény miatt valamennyit.
Kedves tőled hogy próbálsz segíteni de azt senkitől nem lehet elvárni hogy több milliós értéket puszira kölcsönadjon
Hogyne, a lakást meg a bankkártyám is adjam???
Legközelebb, amikor jön nyugodt hangnemben közöld, hogy a legközelebbi kopogásnál rendőrt hívsz és zaklatásért feljelented!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!