Mennyire biztonságos manapság a 8.kerületben lakni?
A Ganz Mávag kolóniában lakom.
Gyakorlatilag az út másik oldala már a Tiszviselő telep,vágyom is oda. (azok kertesházak, nyugodtabb környezet)
A kolónia az egyik legnagyobb társasház az országban, a lakók vegyesek. A legtöbb lakás (néhány kivétellel) 35-38nm-esek,de vannak népes családok, ahol 10,10+fő is lakik ekkora helyen összezárva.(igen, 35 nm, 10+fő. Mint a heringek)
Az ok:egy ember megveszi az összes lepukkant ingatlan, és minden felújítás nélkül kiadja.
Tényleg a rémesnél is rémesebb lakások.
Ide persze csak az költözik be, akinek nincsenek nagy igényei, pénze meg annyi se.
(Ez nem sok család, a mi lépcsőházunkban 1 ilyen van, de az is több, mint az ideális)
A kolónia másik véglete a friss diplomás párok, akiknek nincs sok pénze, és néhány év múlva el is költöznek.
És persze vannak teljesen normális szomszédok is, akik itt élnek szerényen.
Alapból a kolónia biztonságos, portás is van. De a nagy szomszédság szülhet konfliktusokat.
Na most:
A 99-es buszról én a Kőris utca megállónál leszállni se merek.
Diószeghy utca szintén kellemetlen hely.
A Kálvária tér már kicsit jobb, de este oda se mennék.
A 99-es busz, és a 24-es villamos utazóközönsége vegyes.
A buszon este érdemes elöl utazni, ahol lát a sofőr, és a BKV járatain általában nem illik bámulni. (pedig néha lát az ember cifrákat)
Én 55 kg-s nő vagyok, sosem ért támadás. De ezért teszek is, nagyon vigyáznom.
Ha konkrét helyről van kérdés, megpróbálok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!