Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jó szomszédi iszony?

Jó szomszédi iszony?

Figyelt kérdés
Ott kezdődött az egész, hogy ideköltöztek és a megkérdezésünk nélkül parkolót csináltattak, csak a pénzt jöttek behajtani mindenféle számla, blokk, megbeszélés nélkül. A párom nagyon csúnyán összeveszett velük. Közös az udvar, csak egy kerítés és nem zárható kapu választ el(utánunk is laknak mások ezért nem zárható). Ez volt 5 éve. Azóta sem szóltam semmiért nekik, inkább legyintettem, mondván jobb a békesség, de a szomszédok sajnos mostanában nem így gondolják. A lányaink 5 évesek, szeretnek együtt játszani, illetve van egy 2 éves fiam is. A lányuk szinte mindig nálunk van, a gyerekeim játékaival játszik, mert az övé el van zárva, nem foglalkoznak a kislánnyal. Késő este is gyakran kukkol az ablakunkon befelé, hiába szólunk rá, küldtük haza. Többször előfordult hogy a gyerekek összevesztek, verekedtek, de rájuk szólunk és mindig hamar kibékültek, sosem csináltam nagy ügyet belőle, hiszen gyerekek. Tegnap viszont kirántotta a 2 éves fiam alól a rollert, aki rácsapott ezért kézzel. A kislány erre zokogva átszaladt a szüleihez, akik örjöngve jöttek oda, megfenyegetni a 2 évesem, hogy megverik, ha mégegyszer megüti a lányukat. Erre elmondtam neki ingerülten, hogy a kislány nagyon is megérdemelte, mert kirántotta alóla a rollert. Apukát nem hatotta meg túlságosan a tény. Hihetetlen, hogy ennyire nem figyelnek a lányukra és még nekik áll feljebb. Eljátszották, hogy többet nem engedik át, erre délután már apuka átengedte. Anyuka meg hangosan sipítozott, hogy ki engedte át, mert ő ezek után nem kíváncsi ránk(a lányára sem kíváncsi az a baj). De nem jött át a lányáért, mintha mi hívtuk volna át, vagy ez neki lenne teher, hogy a lánya nálunk játszik.😏 Az én lányom sosem megy át hozzájuk, mert tudom, hogy bántanák szavakkal, volt rá példa. Tudom nem kérdés, de jó volt kiírni, hogy lenyugodjak, köszönöm, ha elnézitek ezt nekem. A lányom miatt engedem, hogy átjöjjön, illetve a kislányt sem akarom bántani a szülei viselkedése miatt. 2 év múlva, ha minden összejön költözünk onnan és saját udvarunk lesz.😍
2021. aug. 3. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én ott kiosztottam volna, meg elküldöm a pcsába, amikor a 2 éves fiamat meg meri fenyegetni. És hozzám át nem jöhetne többet a viselkedései miatt. Azért mit képzelnek ezek.
2021. aug. 3. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem engedném hogy játsszon a gyerekeimmel az biztos és teljesen mindegy hogy milyen aranyos amúgy a kislány.Sipítozzon az anyja ahogy akar😙

Jobban sipítana ha egésznap a gyerekkel kellene foglalkoznia ami nem mellesleg az övé és az ő kötelessége szórakoztatni és nem a tiétek,ennyi.

Lehet ha egy ideig nem mehetne a kislány akkor kicsit kedvesebbek lennének mert rájönnének hogy nincs kire sózni XD

Nem normálisak ezek a leírásod alapján

2021. aug. 3. 16:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Terhes védőnő a kedves hölgy. Jön a második...
2021. aug. 3. 16:47
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Hát ez elég szomorú.
2021. aug. 3. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem engedném ezek után, hogy játsszon a gyerekeimmel. Ne engedd be! Ha az udvaron vagytok, ahányszor átmegy a ti térfeletekre, megfogod a kezét, átvezeted a szüleihez és minden alkalommal nyomatékosan kéred, hogy ne engedjék át! Foglalkozzanak vele ők, szórakoztassák! Hiába van most jóban a kislány a lányoddal, előbb-utóbb tuti tesz majd neki valami rosszat, mert otthon sem lát jó példát. Az ilyen emberektől el kell határolódni.
2021. aug. 3. 17:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

3-as Nagyon kell ám a második oda XD

Még rosszabb lesz mikor a baba is ott lesz már és még többet fog sipítozni.

Nem lennék a kislány helyében ha tényleg ennyire nem törődnek vele.

Majd a kicsire fordítanak szinte minden figyelmet és ő méginkább háttérbe szorul.

Ilyennek sikerül másodjára is teherbeesni míg aki normális annak sok esetben nem sikerül vagy nagyon-nagyon nehezen.Ez az élet nagy igazságossága

Ne engedd játszani a gyerekediddel

2021. aug. 3. 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez bizony tényleg egy jó szomszédi iszony :D

Viccet félre téve, én sem engedném át többet magamhoz a kislányt.

2021. aug. 3. 17:23
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért az durva, hogy egy védtőnőről beszélünk. Hogy mutat ígyvpéldát, ha a saját gyermeke nevelése sem megy neki? Vagy direkt kihasználja a pozícióját?

Én körbe érdeklődném, hogy az anyukák milyen véleménnyel vannak róla, és utána elgondolkodnék azon, hogy bevonjam a családsegítőt.

2021. aug. 3. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!