Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 20 éve voltam utoljára Budapes...

20 éve voltam utoljára Budapesten, milyen most?

Figyelt kérdés
Akkor minden ház fekete volt a forgalmasabb utakon, tele volt csövesekkel minden, mindig mindenhol dugó volt. Az emberek bunkók voltak.
2021. júl. 14. 16:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
A felsoroltak közül semmi nem változott :D
2021. júl. 14. 16:15
 2/16 anonim ***** válasza:
73%
Ja, csak 20 évvel még rosszabb lett. 😂
2021. júl. 14. 16:22
 3/16 anonim ***** válasza:
34%
Sokkal jobb, a hajléktalanok elleni jogszabály miatt rendezettebb a városkép. A dugóhelyzet most talán Karácsony alatt rosszabb. Az emberek szerintem nyugodtabbak lettek picit, akik akar, az boldogul. Egyre több az elektromos autó, meg elektromos roller, tisztább buszok, a levegőminőségnek javulnia kéne.
2021. júl. 14. 16:22
 4/16 anonim ***** válasza:
43%

Én tavaly voltam. Majdnem elhánytam magam a sok mocsok, az emberi és állati ürülékkel teli járdák látványától és szagától. Nem tudtam úgy elmenni A-ból B-be, hogy legalább egy csöves vagy terhes roma asszony ne kolduljon. A legtöbb ember, akitől segítséget kértem, bunkó volt. Amikor rosszul lettem az utcán, egy ember kivételével mind keresztül nézett rajtam. Ő is csak azért törődött velem, mert háziorvos és nem közömbös mások iránt.

Nem egy budapesti ledöbbent azon, hogy nálunk, azaz megyeszékhelyen is van mozi, pláza, munkalehetőség. Volt aki azt hitte, hogy Budapesten kívül csak tanyák vannak. Ez nem vicc !

2021. júl. 14. 16:29
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Attól függ hogy a belvárosba mész, vagy külsőbb kerületekbe. Utóbbiból van rengeteg szép is, bár ott semmi nincs, csak lakóövezet meg parkok.

A belváros (a néhány gyönyörű látványosságon kívűl) egy pöcegödör, közlekedhetetlen kocsival és tömeggel is, és a járdákon gyanús foltok vannak

2021. júl. 14. 16:37
 6/16 anonim ***** válasza:
19%
A pestiek 90%-ban beképzelt, bunkó parasztok.
2021. júl. 14. 16:41
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
Ugyanolyan taplók vagyunk, mint 20 éve, és ugyanolyan mocsok minden.
2021. júl. 14. 16:42
 8/16 anonim ***** válasza:
77%

"Nem egy budapesti ledöbbent azon, hogy nálunk, azaz megyeszékhelyen is van mozi, pláza, munkalehetőség. Volt aki azt hitte, hogy Budapesten kívül csak tanyák vannak. Ez nem vicc !"

4-es, remélem, hogy ezt mégis viccnek szántad! Vagy akikkel te találkoztál, azok sem iskolába, sem Budapesten kívül, de talán még a lakásukon kívül sem jártak? Vagy még internetet sem használnak?

Ahhoz már nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki ebben a tudatban éljen.

2021. júl. 14. 16:42
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Valóban vannak normális részei is Budapestnek, de onnan bejárni a belvárosba kb. ugyanannyi idő, mint mondjuk Tatáról bevonatozni. És azért árban nem egy kategória a két hely.
2021. júl. 14. 16:54
 10/16 anonim ***** válasza:
62%

"Akkor minden ház fekete volt a forgalmasabb utakon,"

Ez úgy most is stimmel, bár már látok olyat hogy a gyalogos sávban letisztították így úgy néz ki hogy alul a ház színe egy ~3 méter magas sávban, majd felfele halványodó fekete... még addig kéne eljutni h azt is leszedjék.

"tele volt csövesekkel minden,"

A csövesek már (elvileg) nem csövezhetnek, hajléktalanszállóra kell menniük. Persze, van aki próbálkozik, és kéregetők még mindig vannak, de jelentősen csökkent a számuk.

"mindig mindenhol dugó volt."

Szerintem az most rosszabb. Régen az Árpád-híd felől egy jó 30-45 perc alatt eljutottál kőbányára. Most egy jó másfél órát kell terveznem.

"Az emberek bunkók voltak."

Mi számít bunkónak?

2021. júl. 14. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!