Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért csapatják a padon a...

Miért csapatják a padon a zenét a fiatalok ilyenkor éjjel, tekintet nélkül azokra, akik aludnának?

Figyelt kérdés

35 fok van a lakásban, nincs légkondi, ablakot nyilván nem csukjuk éjjel.

Ez a csapat este 7 óta itt van és azóta telefonon nyomják a zenét. Őszintén: tavaly is ez volt, elég gyakran. A lakóközösség tudja ezt, mert már volt napirendi pont a hangoskodó fiatalok. De ha nem ebben a lépcsőházban laknak, akkor sokat nem ér, ha szóba kerül. :(

2021. júl. 9. 00:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Nagy hatósugarú vízi puskával spricceld őket. Sötétben úgysem látják honnan jön. Nekem bevált hasonló helyzetben.
2021. júl. 9. 07:28
 12/26 anonim ***** válasza:
86%
Vödör víz
2021. júl. 9. 07:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Forró vizet a kopaszra!
2021. júl. 9. 07:51
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Átérzem a helyzetedet. Még 4-5 éve amikor Pesten laktam panelban, késő este arra riadtam fel, hogy egy csapat már nem szomjas fiatal társaság "jól érezték magukat". Ezzel nem is lett volna gond, de a környék baromira zengett tőlük.

Én felöltöztem és kimentem hozzájuk szemtől-szembe kulturált formában kifejezni a nemtetszésemet. Nem kiabáltam velük, nem küldtem el őket a fenébe, hanem elmondtam őszintén, hogy korán kelek hajnalban, munkába kell kelnem, ráadásul az akkor nálunk alvó még kicsi unokahúgom is félő, hogy fel fog kelni. Legyenek szívesek vagy lejjebb venni a volument, vagy máshol keresni olyan helyet ahol nem zavarnak másokat. :)

Szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy 185 centis, kicsit mackós körszakállas, akkor még harmincas vége pasi vagyok/voltam. :) Őszinte és kulturált kommunikáción múlik, mint kb. minden. Ha nem mentek volna el, akkor persze én is a hivatalos úton jártam volna el, de így elnézést kértek és távoztak.

Tedd meg TE is legközelebb, hogy odaállsz és megmondod nekik. Jobb tanácsom nincs! :)

2021. júl. 9. 08:52
 15/26 anonim ***** válasza:
79%

Valóban rendőrt kell hívni. Este 10 után már csendháborításért fel lehet jelenteni őket.

A ház előtt volt a hangoskodás?

2021. júl. 9. 09:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőt az zavarja, hogy mások szó nélkül tűrik. Miközben ő is szó nélkül tűri és másoktól várja a megoldást.
2021. júl. 9. 09:23
 17/26 anonim ***** válasza:
13%
Te is voltál fiatal, gondolom, te is hangoskodtál néha. Itt nálunk meg a futballrajongók ordítanak az ablak alatt egész héten, én meg hatra járok dolgozni. De ha kiordítok az ablakon, attól sem lesznek csendesebbek.
2021. júl. 9. 10:25
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Pedig lazán ki kéne kiabálni nekik, hogy mások aludnának, ne egy több száz ember lakta panel előtt jampiskodjanak! Alapból irtó proli szokás ez a kiülök a padra és üvöltetem a telefonról a fos zenéimet, de ha tényleg feltétlen muszáj, akkor a minimum, hogy úgy teszem, hogy azzal nem zavarok másokat.

Régi albérletünkkel szemben volt egy bódé, amit konditeremnek csúfoltak. Folyamatosan csoportos edzések voltak, jó időben volt hogy reggel 7-kor arra keltem, hogy valami óriási nagy kereket ütlegelnek kalapáccsal vagy épp felemelik, ledobják, felemelik, ledobják. És mindemellé jött, hogy az “edző” mást sem csinált csak telitorokból üvöltött, hogy “Gyerüüüünk, gyerüünk, továáább”. Na egy idő után meguntam, hogy ettől zeng reggel héttől este 10-ig a lakas, kinyitottam az ablakot (ez egy társasház volt amúgy, konkrétan a legfelső emeleten tisztán lehetett hallani, amit a járdán sétálók beszélgetnek) és kiüvöltöttem én is, hogy “Gyerünk, gyerünk, üvöltözzél még egy kicsit, mert még nem hallja az egész kerület.” Fickó nézett körbe honnan jöhetett a hang, aztán utána érdekes sikerült kulturált hangnemben edzést tartania.

Másik eset, ugyanúgy ez a kondi. Sokszor volt, hogy gondoltak egyet és este tartottak ott egy “kis” bulit. Volt, hogy hajnalban üvöltött még a zene. Egyszer barátommal átmentünk szólni, hogy szél sebesen kapcsolják le a zenét, de a kapu be volt zárva, sehonnan nem lehetett bejutni. Majd egyszer úgy döntöttünk, mielőtt rendőrt hívunk, odaállunk az ablakhoz és addig várunk, amíg valaki ki nem jön cigizni és akkor átkiabálunk. Nem kellett sok idő, két spicces állapotban levő fickó kijött, mi pedig meglehetősen idegesen (mindez hajnal fél2-kor, másnap keltünk dolgozni) átordítottunk, hogy 5 percük van lekapcsolni a zenét, különben kihívjuk a rendőröket. Az egyik srác azzal a lendülettel vissza is fordult be a kondiba és kb 1 percen belül ki is nyomták a zenét. Hozzá tettük azt is, hogy itt több száz ember lakik, ez pedig egy konditerem, úgyhogy lesznek szívesek nem diszkónak használni és hajnalig mulatozni. Onnantól több buli nem volt.

2021. júl. 9. 12:01
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

"Szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy 185 centis, kicsit mackós körszakállas,"

Jaja persze mindenki tudja hogy semmi köze, pont azért írtad le xD

Ha lemegy a 170 centis informatikus gyerek a 40 kilójával és a kismadár hangjával, csak hangosítanak egyet a zenén:D

2021. júl. 9. 12:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

19: Csak is azért, igaz? Az véletlenül sem nyom a latban semmit sem, hogy az ember úgy közeledik és kommunikál a másikkal, hogy az megüti a korrekt szintet?

Ja lehet, igazad van. :)

HA már feltételes módban vagyunk én tartom magamat ahhoz, hogy az informatikus emberednél pont abban az esetben tették volna ezt, ha eleve támadólag/negatívan állt volna hozzá és nem kulturáltan a megoldásra törekvő hangnemben. Ez nálam is tök elképzelhető scenario lett volna, hisz többen voltak. ;)

2021. júl. 9. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!