Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd kerítést akar...

A szomszéd kerítést akar építeni az udvarunkba, de nem tartotta be amit ígért. Köteles vagyok engedni neki a kerítés megépítését?

Figyelt kérdés
A szomszédunk azt ígérte, hogy külön bejáratot csinál a házához így nem járna át az udvarunkon. Annyit kért, hogy a telkünk széléből egy másfél méter sávot adjunk át neki amit lekerítene egy kerítéssel és az lenne a bejárója. Cserébe a területet amit elvesz kompenzálja és ad ugyanannyit vissza, mint amennyit az a sáv elvitt. A kerítés építésével járó összes költséget átvállalta. Mi meg is engedtük neki. Megegyeztünk a kerítés milyenségéről erre múlt héten beállított egy gagyi mobilkerítéssel ami kb. 2 évig, ha kibírja. Nekünk ez nem tetszik. Most azzal fenyeget, hogy behajtja rajtunk a kerítés összes költségét.
2021. jún. 30. 14:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem érted a lényeget, ugye? Nincs rögzítve az sem, hogy mekkora területet vesz el. Úgyhogy nem tudom miért kéne örülnöm neki mikor nincs az sem rögzítve, hogy hova húzhatja fel a kerítést. Értsd: Lehet az másfél méter széles átjáró, de lehet 1 cm-es is. Amíg ez nincs lepapírozva addig nem építhet semmit az udvarunkra.
2021. jún. 30. 15:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg az, hogy neked nem tetszik a mobil kerítés, ezt írtad a kérdésedben.

Ha a szerződésben az van, hogy építhet az udvarra egy kerítést, és semmi más, akkor az azt jelenti hogy építhet az udvarra egy kerítést. Józan ész keretei között bármilyet, bárhová. Szerintem nem én vagyok az aki nem érti a lényeget.

A megszorításokat kell rögzíteni. Hogy szóban mit beszéltetek, nem számít, nem írja felül az írásos szerződést.

Ha leírod mire szerződtetek, mert hogy eddig csak azt írtad, mire nem, akkor pontosabb válaszokat is kaphatsz.

2021. jún. 30. 16:03
 13/15 A kérdező kommentje:

Akkor építsen egy kerítést, kap egy 1 cm széles átjárót. Tőlem megépítheti a kerítést legalább takarja a szomszéd ház falát.

A baj az, hogy nem lehet benne megbízni és mivel a szerződésben nincs benne pontos méret, ezért bárhova húzhatja a telekhatárt. Nem lett lepapírozva, mert úgy gondoltam elég normális ember ahhoz, hogy tartsa a szavát, de ha már a kerítés minőségét nem tudja garantálni, akkor mi a garancia, hogy a határokat betartja? Értsd: nem akarunk egy szép nap úgy hazaérni, hogy 1,5 m helyett 2,5 métert vett el az udvarunkból. Úgyhogy újrapapírozás lesz, cm pontosan bejelölve a kerítés vonalát.

2021. jún. 30. 16:38
 14/15 anonim ***** válasza:
90%
Hát, akkor így jártatok. Magyarul ítatok egy szerződést a semmiről :D Ügyes.
2021. júl. 2. 14:46
 15/15 A kérdező kommentje:
Ne okoskodj bele!
2021. júl. 3. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!