A szomszéd kerítést akar építeni az udvarunkba, de nem tartotta be amit ígért. Köteles vagyok engedni neki a kerítés megépítését?
A lényeg az, hogy neked nem tetszik a mobil kerítés, ezt írtad a kérdésedben.
Ha a szerződésben az van, hogy építhet az udvarra egy kerítést, és semmi más, akkor az azt jelenti hogy építhet az udvarra egy kerítést. Józan ész keretei között bármilyet, bárhová. Szerintem nem én vagyok az aki nem érti a lényeget.
A megszorításokat kell rögzíteni. Hogy szóban mit beszéltetek, nem számít, nem írja felül az írásos szerződést.
Ha leírod mire szerződtetek, mert hogy eddig csak azt írtad, mire nem, akkor pontosabb válaszokat is kaphatsz.
Akkor építsen egy kerítést, kap egy 1 cm széles átjárót. Tőlem megépítheti a kerítést legalább takarja a szomszéd ház falát.
A baj az, hogy nem lehet benne megbízni és mivel a szerződésben nincs benne pontos méret, ezért bárhova húzhatja a telekhatárt. Nem lett lepapírozva, mert úgy gondoltam elég normális ember ahhoz, hogy tartsa a szavát, de ha már a kerítés minőségét nem tudja garantálni, akkor mi a garancia, hogy a határokat betartja? Értsd: nem akarunk egy szép nap úgy hazaérni, hogy 1,5 m helyett 2,5 métert vett el az udvarunkból. Úgyhogy újrapapírozás lesz, cm pontosan bejelölve a kerítés vonalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!