Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a teendő "illegális"...

Mi a teendő "illegális" lakásfoglaló ellen? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az van, hogy a családunknak van több tanyája, de mivel mindegyiknek ki van dölve legalább egy fala, kivéve az egyiket, (meg persze azt amiben lakunk) így gondoltam abba költözök bele, ezzel csak egy gond van. Van egy idős roma származású néni aki oda költözött, se bejelentve, se ideiglenesen bejelentve nincs, így konkrétan mondhatni hajléktalannak, mivel gondolom nincsen lakcím kártyája. Az a sztori, hogy mikor édesapám még élt, akkor felajánlotta neki, hogy oda költözhet cserébe rendbe kell tartsa a tanyát, nos mikor Apám elment meglátogatni az idős nénit, mindenhol rendetlenség volt így elküldte. De semmilyen papírt nem írtak erről, ügyvédnél meg főleg nem voltak. Én meg most mivel lassan kikéne repülni a fészekből, és megörököltük a testvéreimmel a tanyát, így gondoltam elfoglalom méltó helyemet a tanyában. Csak ugye édesapám halála után a nénike vissza költözött. Az egyik bátyám próbálkozott vele, hogy elküldi onnan, de olyan történettel jött hozzánk, hogy a nénike bele akarta állítani a hátába a gereblyét. Szerintetek ebben az esetben mi a teendő? Gyorsan kéne intézkednem, mivel felújításra szorul, de nagyon, és minél hamarabb el akarom kezdeni felújítani, hogy időben oda tudjak költözni. A rendőrséget ha nem muszáj nem hívnám. Esetleg ügyvédi úton fellehet szólítani, vagy bármi hasonló dolgot tenni az ügy érdekében? A válaszokat előre is köszönöm!

#ház #örökség #Illegális lakásfoglaló
2021. jún. 22. 14:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Szerintem először elmegyek, meg kérem szépen, ha nem megy, akkor meg csak a rendőrséget hívom. Egyébként azért nem akartam rendőrséget hívni, mert nem igazán szeretek a hatóságokkal telefonálni, de akkor mégiscsak rászorulok, ha nem megy el.
2021. jún. 22. 15:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A rendőrség meg fogja oldani 5 perc alatt :)

Hívd bátran őket.

2021. jún. 22. 16:10
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges odamenned. Ha mész, akkor csakis rendőrrel, lakatossal. Azonnal zárcsere utána, kamerarendszert, riasztót beköttetni ami a távfelügyeletre szól. Ha egyszer kimennek tonfával, másodjára már nem mer visszamenni.
2021. jún. 22. 17:33
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom miért kell ennyire f0sni. Rendőrt hívsz és kész..
2021. jún. 22. 17:38
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

Írtam korábban h ha illegális foglaló akkor a rendőr nem tehet semmit.

Betöréshez kell kihívni!

2021. jún. 22. 18:08
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az utcánkban is volt illegális lakásfoglaló cigu csürhe, de elvitték őket a rendőrök
2021. jún. 22. 18:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

15!

"Írtam korábban h ha illegális foglaló akkor a rendőr nem tehet semmit.

Betöréshez kell kihívni!"

Kun:

Magánlaksértés szabálysértés a becsületes neve. Rendőr kimehet, intézkedhet, ha úgy van, elzárással is súlytható a jogsértés.

+Magánindítvány, de ezt majd elmondják a yardok.

2021. jún. 23. 02:07
 18/21 anonim ***** válasza:
84%

17: a jog betűje szerint igen - amit én írtam az meg kőkemény "élettapasztalat".

Kiszagolja valami jogvédő gittegylet, hogy a csúnya rendőrök csak úgy elvitték a lakásfoglalót - és médiahajcihőbe kezdve évekig fogják húzni az ügyet.

A rendőr bírósági határozat nélkül nem lakoltathat ki senkit! Elválik a tulajdon és a birtokjog. Sajnos az illegális lakásfoglaló "birtokolja" az adott házat - és ebben az esetben neki is vannak jogai. SAJNOS. :(((

2021. jún. 23. 08:11
 19/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz. Abban valóban igaza van, hogy az illegális lakásfoglalókkal nemigen lehet hivatalosan mit kezdeni.

Az én ingatlanomba be is jelentkeztek, lakcímkártyájuk is volt. Nem kellett a hozzájárulásuk. Ellenben amikor én kijelentettem őket, nekem bizonyítanom kellett, hogy ki vagyok, vinnem kellett a tulajdoni lapot. Tettem is rendőrségi feljelentést utána és lezárták annyival, hogy TÉVEDÉS TÖRTÉNT, elnézték a címet.

Röhögtem is az okmányirodában, hogy akkor ezek szerint én is bejelentkezhetek akárhova, ha a tulajdonos beleegyezése nem kell.

Szóval valóban érdemesebb betörést jelenteni, az nem húzódik el annyi ideig és utána zárcsere, riasztó, kamera.

2021. jún. 23. 09:34
 20/21 anonim ***** válasza:
28%
19# Ez nem pontosan így van. Nagynénémhez bejelentkeztem 1 éve és kellett az aláírása, még a gyerekeinek is hogy bejelentkezzek hozzá.
2021. jún. 23. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!