Mi a véleményetek Lengyelországról? Szívesen élnétek ott?Jártatok már ott?
Én jártam északon és délen is. Összesen kb 7-10 napot töltöttem ott. Nagyon tetszett, ez volt az az ország akkor, ahol nem volt mindig elég a nyelvtudásom. (Beszélek angolul, németül és olaszul is, ezek alapján a nyugateurópai országok nyelvét kb megértem, legalább írásban. Oké a skandinávokat egy fokkal nehezebben, de össze lehet ám nagyjából az alapokat rakni) Próbáltam beszélgetni ottaniakkal, akik szintén rengeteg nyelvet beszéltek: lengyelt, oroszt, ukránt, esetleg szlovákot és csehet is.
De aranyosak voltak, a szándék megvolt, jól elmutogattunk.
Hozzá kell tennem, hogy a turistás helyeken volt ez és viszonylag nagy városokban.
Szívesen mennék vissza oda, akár hosszabb időre is, de életvitelszerűen nem hiszem. De egy szláv nyelv megtanulása tervben van.
Voltam ott, nem költöznék oda.
Sokmindenben hasonlónak tűnt magyarországhoz, hangulatban, hozzáállásban mindenképpen. Érdekes volt, meg jó volt ott turistáskodni.
De költöznék oda, nem csak a nyelvi nehézségek miatt. Egész egyszerűen annyira nem fogott meg, ha esetleg költöznék, olyan helyre mennék, ahol beszélnek németül vagy angolul, vannak hegyek, meg magas szintű műszaki kultúra és jó fizetés. Ahol ez nincs, oda nem költöznék :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!