Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem tudja pórázon vinni...

Miért nem tudja pórázon vinni a 2 nagy testű kutyáját lakott területen belül?

Figyelt kérdés
Nem csak nekem okoz gondot, de szerintem másnak is. Ő kivételével mindenki tudja pórázon sétáltatni a nagy és kistestű kutyáját. Kivéve ez a hölgy! Már volt mással is incidense, de nem csináltak vele semmit. Mit tudok tenni ennek érdekében? Nekem is volt vele majdnem nekem jött fényes nappal és ordított mit képzelek magamról és ki vagyok én mivel szóvá mertem tenni neki. Ugyan annyi jogom van lent sétáltatni a kutyámat ddeigy nem lehet!
2021. máj. 6. 17:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ugyaninnen:

Közterületen minden esetben kötelező a póráz használata. Ez alól a kutyafuttatók és egyéb, erre a célra kijelölt külterületek jelentenek kivételt

2021. máj. 6. 17:50
 12/27 A kérdező kommentje:
Most ne nekem magyarázatok már meg mikor fel is hívtam te Ertelmezd amit írok mivel lofasz se csináltak... Jézusom te Ertelmezd amit írtam... Te is egy agyasebesz lehetsz...
2021. máj. 6. 17:51
 13/27 anonim ***** válasza:
80%
A kutyákat szeretem, a kutyás embereket nem annyira, pont az ilyenek (és a rengeteg széthagyott kutyaszar) miatt. Semmit nem tudsz vele tenni. Ha bírod a konfliktust, akkor ordíts vele te is, rúgd fel őt vagy a kutyáját, ha nem, akkor kerüld ki. Ennyi, mást nem tudsz tenni.
2021. máj. 6. 17:52
 14/27 anonim ***** válasza:
81%
Te figyelj! Mit képzelsz? Ne azokba rúgj bele, akik segíteni akarnak!! Linkeld be azt a rendeletet ide, hogy mi is eltudjuk olvasni! Vagy fényképezd le, töltsd fel egy fényképmegosztóra, és a linket másold be ide! Így sajnos azt kell gondolnunk, hogy vagy kamu-troll vagy, vagy csak szimplán id.ióta!
2021. máj. 6. 18:06
 15/27 anonim ***** válasza:
84%

S.eggfej leszek, bocsi, de a kutyatartók nagy részének nem való kutya.

Vagy nincs megnevelve, vagy rosszul van megnevelve, vagy nincs ivartalanítva, vagy nincs megfelelően etetve, vagy nincs megfelelő körülmények között tartva.

A kutyatartást szinte mindenki érzésből csinálja nem pedig szakirodalmazás alapján, a te kutyás hölgyikéd meg úgy érzi, hogy felesleges a póráz.

2021. máj. 6. 18:17
 16/27 anonim ***** válasza:
81%

# 12: most komolyan.... KÉptelen vagy elintézni egy ügyet, nekiállsz hepciáskodni - pont azokkal, akik segíteni akarnak neked. Nem csodálom, hogy az ügyintéző lepattintott..... Mert ki se nézte belőled, hogy utána tudsz nézni, hogy mik a jogaid!

Vagy a hivatali Micike nem tudta a jogszabályokat... ez is leehtséges. De manapság minden, ismétlem MINDEN törvény és jogszabály elérhető a neten - még neked is!

Tessék rákeresni, és akkor nem beszélnél bornírtságokat.

A visszahívhatósági feltétel CSAK ERDŐBEN történő sétáltatásra vonatkozik!!!

[link]

A Szabálysértési törvény rendelkezik egyébként erről, lakott területen MINDIG kötelező a póráz!!!!

[link]

"A cikkünk írásakor hatályos 2012. évi II. törvény szerint aki a felügyelete alatt álló kutyát

a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,

b) póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,

c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön szállítja,

d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre beenged, illetőleg bevisz, szabálysértést követ el.

Ilyen esetekben a kiszabható bírság mértéke 5000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjedhet attól függően, hogy az elengedett kutya okozott-e kárt, sérülést a környezetében."

2021. máj. 6. 19:07
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

#14: szerintem szimplán idióta.....

Azért pattintották le a hivatalban is... Mert valszeg hasonló stílusban állt neki pampogni az ügyintézővel.

2021. máj. 6. 19:07
 18/27 anonim ***** válasza:

Sőt! Erdőben se lehet póráz nélkül sétáltatni!!!!

"a Szabálysértési törvény 193. § (1) bekezdése értelmében „aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el.”"

2021. máj. 6. 19:09
 19/27 anonim ***** válasza:
54%

Tessék, itt a komplet Szabálysértési törvény, a 193. paragrafus vonatkozik ide:

[link]

2021. máj. 6. 19:11
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem tetszett az igazság látom! Jelentetted amit írtam... Sajnálom nem egy színvonalon tarsalgunk! :)
2021. máj. 6. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!