Az ország mely részén kedvesebbek, összetartóbbak az emberek, és melyik részén nem?
"kedvesebbek, összetartóbbak"
Ez így nem egyértelmű, mert sok közösség összetartó, de az idegenekkel kirekesztőek.
Kis buz1 falvakban az őslakosok összetartóak.
A cigányok is kiállnak egymásért, bárhol szerintem.
Itt Sopronba nem igazán van összetartás. Meg nagyon barátságosság sincsen, persze kivételek mnidig vannak.
Beszéltem több emberrel is aki másik városból jött ide, és ők is azt mondták, hogy ilyen téren sokkal rosszabb ez a város.
Én már majdnem minden szegletében jártam az országnak, és az a tapasztalatom, hogy általában mindenhol vendégszeretőek, összetartóak a helyiek, főleg a falvakban. Azonban a keleti országrészre (Szabolcs-Szatmár-Bereg) ez különösen igaz, kellemes csalódás volt arrafelé nyaralni pár éve, nagyon megszerettem a régiót.
Viszont van pár ellenpélda is, a nagyobb, nyüzsgő városok, illetve a budapesti agglomerációs települések. Pl. Pomázról és a budai oldal "elit" településeiről hallottam ott lakó rokonaimtól, hogy sok a tahó/sznob... Nem tudom, ez mennyire igaz, de amit fentebb írtam, az saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!