Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Rossz vagyok, amiért feljelent...

Rossz vagyok, amiért feljelentettem a szomszédom?

Figyelt kérdés
Maszek autóbontót üzemeltetett a kert végében, évi talán 8-10 autót bontott. Mindezzel nekem semmi problémám, nem érdekel ki milyen úton-módon jut pénzhez, csak az zavart, hogy a roncsokból kifolyó olajat, fagyállót, üzemamyagot a kertbe engedte. Persze nem literszámra, de elkerülhetetlen, hogy bontás közben ne folyjon valami a földre. Évek alatt ez az utolsó gyomot is kiirtotta, és már kezdett az én telkemre is átszivárogni. A keritéstől öt méterre észrevehetően sokkal kisebb a lucerna termés, a fű is alig nő. Már két éve szóltam neki szépen, hogy találjon megoldást a problémára, de akkoris csak tagadta, hogy miatta lenne terméketlen a föld. Végül megelégeltem, és feljelentést tettem. Még azon a héten megjelent nála rendőrség, NAV, meg valami környezetvédelmi felügyelőség. Hozzám is bejöttek, kérdezgettek, és talajmintát vettek a kertemből. Végül több millióra birságolták, és fel kellett függesztenie az illegális bontót. Azóta az egész utca rossz szemmel néz rám, azt gondolják, hogy rosszindulatú besúgó vagyok.

2021. ápr. 20. 15:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

"Rossz vagyok, amiért feljelentettem a szomszédom?"

Nem vagy az. Jól tetted, amit tettél, én is azt tettem volna. A határt egyszer meg kell húzni. Korrektül jártál el, nem alattomoskodtál, nyílt lapokkal játszottál. A "falu szája" pedig ne érdekeljen, ha nem reagálsz rá sehogy, akkor ez is el fog múlni, mint a fogfájás.

2021. ápr. 21. 17:30
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem jól tetted, már a környezet érdekében is. Főleg ha szóltál neki előtte, és le se szrta.

Én is jelentettem már fel szomszédot (névtelenül) és ha megnyugtat, hasonlóan járt. Mondjuk más volt a helyzet: előzetes kérdezés nélkül arra mentem haza, hogy lebontotta a két telek közti kerítést, a kertünkből pedig eltűnt egy drága, védett állat, ami hetekkel később holtan lett meg a kapunk előtt. (Feltehetően valamelyik fekete munkása lopta el, csak megijedt a rendőröktől és a feljelentéstől).

100% biztos voltam benne, hogy a fekete színű munkásai feketén vannak ott. Közben a kerítésen túl a házat is elkezdte renoválni (nyílászárócsere, új cserép, korszerűsítés, stb.). Emellett meglehetősen zavart már az akkor több hete tartó zörgés (a házunk mellett is valamit elkezdett barmolni a földdel, talán kutat ásni?), a házunk mennyezete is megrepedt.

Szerencsére a NAV-osok jókor jöttek, épp otthon voltam. A fekete munkásokat akkor láttam utoljára, valószínűleg őt is alaposan megbüntethették, hisz látható nyoma volt, hogy nem aznap kezdték a melót. Azóta is félkészen áll a kerítés, a ház pedig egy évig állt az akkori állapotában, de 3 év után is még lenne rajta mit csinálni.

2021. ápr. 21. 23:06
 13/14 anonim ***** válasza:
85%
Én általánosságban a feljelentgetéseket undorítónak tartom,de! Itt szerintem jól cselekedtél,márcsak a környezet miatt is.
2021. máj. 7. 08:53
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
Spicli
2021. jún. 4. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!