Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Rossz vagyok, amiért feljelent...

Rossz vagyok, amiért feljelentettem a szomszédom?

Figyelt kérdés
Maszek autóbontót üzemeltetett a kert végében, évi talán 8-10 autót bontott. Mindezzel nekem semmi problémám, nem érdekel ki milyen úton-módon jut pénzhez, csak az zavart, hogy a roncsokból kifolyó olajat, fagyállót, üzemamyagot a kertbe engedte. Persze nem literszámra, de elkerülhetetlen, hogy bontás közben ne folyjon valami a földre. Évek alatt ez az utolsó gyomot is kiirtotta, és már kezdett az én telkemre is átszivárogni. A keritéstől öt méterre észrevehetően sokkal kisebb a lucerna termés, a fű is alig nő. Már két éve szóltam neki szépen, hogy találjon megoldást a problémára, de akkoris csak tagadta, hogy miatta lenne terméketlen a föld. Végül megelégeltem, és feljelentést tettem. Még azon a héten megjelent nála rendőrség, NAV, meg valami környezetvédelmi felügyelőség. Hozzám is bejöttek, kérdezgettek, és talajmintát vettek a kertemből. Végül több millióra birságolták, és fel kellett függesztenie az illegális bontót. Azóta az egész utca rossz szemmel néz rám, azt gondolják, hogy rosszindulatú besúgó vagyok.

2021. ápr. 20. 15:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Ez ilyen
2021. ápr. 20. 15:40
 2/14 anonim ***** válasza:
28%

A te álláspontod is totál érthető, de azért durva hogy gyakorlatilag tönkretettél egy embert.

Nehéz ilyen helyzetben állást foglalni.

2021. ápr. 20. 15:42
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Te egyáltalán nem vétettél, hiszen passzívan még "segítetted" is őt ameddig másoknak nem okozott ezzel kárt. Amikor a kérésed ellenére tudomást sem vett arról, hogy a tevékenységével neked mit okoz, az azzal jár, hogy akkor csinálhatja azt amit akar, de kénytelen lesz viselni a felelősséget.

Te teljesen korrekt módon jártál el vele szemben, még jóindulatú is voltál.

2021. ápr. 20. 15:43
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Kedves #2!

Nem a Kérdező tette tönkre. Az illegális maszek bizniszével eleve kockáztatta a lebukás veszélyét, onnantól kezdve pedig, hogy másoknak is kárt okozott, és ez még csak nem is érdekelte, onnantól teljes mértékben az ő felelőssége hogy hogyan fog folytatódni ez a történet amit előidézett a felelőtlen magatartásával és a gondatlan károkozással.

Ő idézte elő, most fordult a kocka, és elmarasztalják az okozott károkért. Nehogy még neki álljon feljebb!

2021. ápr. 20. 15:47
 5/14 anonim ***** válasza:
34%

4, értékelem hogy normális hangnemben szóltál hozzám, nem az oldal megszokott színvonalán, de sajnálom, ha vitapartnert keresel akkor más után kell nézned, mert én erre nem vagyok vevő.

Egyszerűen együttérzek mindkét oldallal, akkor is ha vannak akiknek ez fáj 🤷‍♀️

2021. ápr. 20. 16:09
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Elítélendő akkor lenne, ha előtte nem szóltál volna neki. De még a feljelentés előtt a figyelmeztetés megtörtént mire a szomszédod nem tett semmit. Ezután mi mást tehettél volna? Engem se érdekel mit csinál más, amíg nekem nem okoz kárt. (Vagy persze súlyos bűncselekményeket.)
2021. ápr. 20. 16:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én kedves ember vagyok, de az évtizedek alatt ez szinte csak a káromra vált. Az emberek úgyis lszarnak, ha látják, hogy te elnéző vagy.

:) Megértelek, én lehet rágyújtottam volna, amilyen gané lelkiállapotban vagyok pár hónapja.

2021. ápr. 20. 17:06
 8/14 anonim ***** válasza:
15%

Kamu! En evek ota otthol cserelem az olajat az automba es volt hogy veletlenul elejtettem az olajszurot amibol kifolyt legalabb 2deci olaj. Azota is ugyanygy no ott a fu!

A motorolaj nem gyomirto!!!

2021. ápr. 20. 17:21
 9/14 anonim ***** válasza:
95%
2 deci olajat vígan elpucolnak a talajbaktériumok, utolsó. Ám ha sűrűn kapják az utánpótlást, kipusztulnak!
2021. ápr. 20. 17:56
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert jól tetted.

# 7-es Nálam hasonló a helyzet.

Ha az ember elnéző, eltiporják.

Azonnal meg kell húzni a határt.

2021. ápr. 20. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!