Falu vs varos melyik a jobb minden szempontbol? tudom van mind2nek elonye&hatranya de melyiknek van tobb elonye? szerintetek
Város mer több a munka lehetőség,
vásárlás, árubeszerzés (bútor boltok, több fajta élelmiszerüzlet,plázáz) szempontból is jobb, ismerkedés lehetőség, több ismeretlen arc, szórakozás szempontból is (mozi, éttermek,discok) stb
Kozepes varos, kertvarosi ovezet.
En ugyan kulfoldon lakom, de egy 70 ezres “nagyvarosban”. Megis még a belvaros is csendes, nem tulzsufolt.
A megfelelo kornyekek olyanok, mintha meg mindig “falun” laknank.
De ott van pl Magyarorszagon Debrecen. Minden megvan benne, 200 ezres nagyvaros, de sok reszen tiszta falusi a hangulat, olyan csendes, videkies.
Tényleg nézőpont kérdése és egyénfüggő.
Vidéken jobb felnőni szerintem, a levegő minősége is jobb mint egy városban, a vidéki élet sok mindenre megtanít. Viszont vidéken ha akad is munkalehetőség akkor valami alulfizetett robot meló. Valahol a kettő között van az aranyközépút.
Város, és szerintem kimondottan nagyváros.
Sokan valamiért szeretnek egy ilyen romantikus ideát festeni a vidéki, falusi élet köré, hogy az mennyire szabad, szép zöld, friss a levegő, biztonságos, tekergő kis ösvények, csermely, bárányok, kis házikók, ibolya az árokban stb. Valóban van ilyen is és tényleg kellemes a környezet, de nyaralni vagy kirándulni és nem lakni. Én vidéken nőttem fel és gyerekként még tényleg tetszett a falusi élet, de kamaszkoromtól kezdve utáltam. Szinte mindenért be kell utazni a városba és helyben semmiféle lehetőség nincsen pl. iskola, üzletek, bank, tanfolyamok. szórakozási lehetőség, munka, társasági élet, hobbi és sport (már amelyik persze) stb. Rossz a tömegközlekedés (ha van) autó nélkül kb. nem jutsz sehova. Sokszor a környezet sem szép, zöld, rendezett stb., hanem inkább lelakott, gondozatlan, sáros-poros, szegényes, büdös stb. Nem sorolom tovább, de a lényeg az, hogy szerintem nem sok pozitívuma van a falun élésnek, hacsak nem valami nagyon jó környékről van szó. Nem akartam általánosítani sem, mert biztosan van különbség falu és falu között is, de nekem ez a tapasztalatom.
Falu amelytől 5 kmre van egy nagyobb város.
Ez a tökély
szerintem am falu a jobb
kosz a valaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!