Mit lehet tenni, ha egy társasház lépcsőházában (közös részében) egy új lakó kárt okoz?
Figyelt kérdés
Társasházban lakom, és nemrég egy új lakó költözött az egyik eladó lakásba. Pár napja elkezdték a felújítást, amiről egy kis cetlit is kitettek a társasház ajtajára, amiben elnézést kívántak a hatalmas zajokért is. Ma reggel arra keltem, hogy szinte teljesen rázkódik az egész ház és 'ütődő' hangokat hallok a lépcsőházból. Ez így még oké lett volna, de amikor kimentem a lépcsőházba minden tele volt porral és törmelékkel, illetve egy megbízott (legalábbis gondolom, hogy az volt) éppen a kádat gurította le a lépcsőn. Már akkor ideges lettem, de amit most láttam visszatérve a munkából az már egyenesen hallatlan. A lépcsőből akár 10 centis darabok is letörtek és hiányoznak, a falakon több helyen látszódnak ütődés nyomai és a járólap is megrepedt, plusz még minden poros is, ezt is csak alighogy takarították el. Ilyenkor mit lehet tenni? Az új lakóhoz még nem volt időm elmenni, azon kívül a házvezetőt mindjárt tervezem értesíteni erről. A többi lakó sem túl boldog emiatt ahogy hallottam.2021. febr. 18. 19:32
1/6 anonim 

válasza:

A válasz ott rejlik az utolsó előtti mondatodban.
2/6 anonim 

válasza:

Közösképviselőnek szólni kell és az okozott károkat ki kell fizettetni a felújítást végző tulajdonossal.
3/6 anonim 

válasza:

3-as te is maradj tanyan ... oda valo vagy!
Lakokozossegben ... illik osszeferni a szomszeddal. Csak parasztorszagban szokas a szomszedot cseszegetni!
4/6 qkker1 

válasza:

Fénykép mindenről, és közös képviselőnek szólni!
5/6 anonim 

válasza:

Szándékos károkozásért feljelenteni, ráadásul a lakásaitok értéke is csökken jelentősen, vagy akár eladhatatlan lesz, mert már a lepusztított lépcsőház láttán visszariadnak az esetleges vevők.
6/6 anonim 

válasza:

Úgy tűnik, hogy még folytatódni fog a felújítás és a károkozás.
Szar ügy, ha egy tanyasi bunkó bekerül egy normális lakóközösségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!