Nagyon félek a cigányoktól, de már mindenhol ott vannak. Költözés vagy maradás és tűrés lenne a megoldás?
Egy nyugodt környéken éltem a családommal, egészen addig amíg az utóbbi években mindenhova ki nem terjeszkedtek a cigányok a vidékünkön és annak környezetében. A 30 kilométeres körzetünkben konkrétan akárhova megyek, hemzsegnek. Nem is lenne gond velük, ha kultúráltan élnének, de szörnyű amiket az elmúlt években leműveltek már. Egyik barátnőm kirabolták nappal az utcán, ahogy a nagyszüleim házát is. Nagynénikém anno megfenyegették az egyik buszmegállóban, hogyha nem ad nekik aprót, akkor elvágják a torkát. Betörtek a házunkba, de az volt a szerencsénk, hogy apám itthon volt, és mikor meglátták, elmenekültek.
Engem sem kíméltek az évek alatt -ez okozza, hogy ma már egy roma mellett sem merek elmenni az utcán-, volt hogy egy csapat srác körbeszorított, fogdostak, nem akartak a buszomhoz engedni, ekkor lehettem kb. 15. De több esetet is tudok mondani, mikor leköptek, szándékosan rám vagy a hajamba tüsszentettek, csúfolódtak rajtam, vagy szándékosan belém löktek. Tegnapelőtt is a barátnőmmel ültünk a padon, mikor egy csapat roma gyerek odajött hozzánk, hogy adjunk nekik pár százast, mert kenyeret akarnak venni. Mondtuk, hogy nincs, mire elkezdtek kötekedni, rángatni a ruháinkat, hogy ne hazudjunk, mert megvernek minket.
Ezeket szinte napi szinten éljük át, sok rendes ismerős, szomszéd már elmenekült innen. Az a baj, hogy én is nagyon szívesen mennék, minél messzebbre, ahol nem érzem magam terrorizálva állandóan, de itt van mindenem, fiatal vagyok, és csak most kezdtem az életet. Itt kaptam meg az álommunkám is. A másik, hogyha én elmegyek, akkor hátra kéne hagynom a családom, és őszintén szólva nagyon féltem őket. Az önvédelem nem nagyon opció sajnos, mert vékony és alacsony lány vagyok, ők meg általában magasabbak/erősebbek, és csapatban járkálnak. Zsebkés/paprika spray van nálam mindig, de úgy érzem még ez is kevés.
Hűűha... nálunk ha ilyen lenne apukám mondaná első körben, hogy költözzünk el, mert nagyon félti anyukámat és engem.
Az pl nem lenne megoldás, hogy az egész családotok elköltözik? Munkába meg be tudsz járni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!