Miért élnek emberek önként ilyen helyeken?
Nézem a Spektrumon az "Élet fagypont alatt" sorozatot.
Ez Alaszka leghidegebb részein élő emberek mindennapjairól, életéről szól. A többség közülük nem is oda született, hanem oda mentek és ott viaskodnak embertelen körülmények között, hat havonta állandó éjszakában, pokoli hidegben, mindentől távol, örökös méteres hóban, nagy részük egyedül, van köztük egyedül élő nő is.
Eleve kunyhót kell építenie, ha enni akar, vadásznia, halásznia kell, ha fűteni akar fát kell vágnia, km-ekről szállítania, sokaknak még az ivóvíz is probléma
Milyen élet ez és miért csinálják?
Én még ha odaszületnék is iparkodnék el onnan.
Mert nem akarnak városokban élni, átlag munkával, átlag emberként tölteni a minden napokat.
Nézz bele a vademberek Ben Fogle-val műsorba.
Ezt a részét értem, de ha valakiben ilyen igény van, akkor miért nem olyan vadont, vagy pusztaságot keres, ahol nem -20 fok van, nyakig érő hó, befagyott vizek, stb.
Lehetne kevésbé mostoha körülmények között is elvonultan létezni.
A kiválasztás szempontjait szeretném megérteni!
Életcél. Én is szívesen kiköltöznék Alaszka északi részére. Mondjuk nem egyedül egy kunyhóba 100Km-re minden élő településtől, de valamelyik hideg északi kisvárosába mindenképp.
Mert vonz, úgy érzem a lelkem oda való és minden nehézsége ellenére látom benne a gyönyört és szerelmet.
Az más téma, hogy sose lesz annyi pénzem, se kapcsolataim, hogy sikerüljön.
Azért meg lehet annak a varázsa, hogy egy gyönyörű érintetlen tájon élsz és hó van. Jaj, annyira hiányzik a hó! Persze hóból is megárt a sok.
De mindenki ismeri az érzést, milyen átfagyva belépni a jó meleg lakásba.
Szóval biztos vannak az ottlétnek szépségei. Mondjuk elég remete életmód lehet. Én biztos befordulnék.:( De az emberek közt sem érzem jól magam.
Te kis huncut, te erősen finomítasz a dolgokon!:)
Amit te mondasz, az élhető, komfortos és még hangulatos is lehet a hideget kedvelőknek, ahogy nekem is.
Csakhogy nem ilyenre gondolok, hanem ilyenre:
"...egyedül egy kunyhóban 100Km-re minden élő településtől,..."
Nekik extrém sport, testi és lelki erősségük erősítése stb. Vagy simán valami pszichikai bajuk van amit ott tudnak kikapcsolni.
Nem mondanám komfortosnak Alaszka északi részét, mikor hónapokig -20 van nappal is, meg sötét. Egy kutyasétáltatás is kín.
Szerintem teljesen lejon a musorokbol, miert valasztjak ezek az emberek.
Szerintem az is megerti, akinek esze agaban nem volna kiprobalni sem.
Szerintem be vagy gyepesedve vagy nincs empatiad, nem latsz a sajat kis vilagodon tul.
Leginkább mindkettő.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!