Ha egy albérlet egy szobáját bérled ki és a többi szobát a főbérlő számodra idegeneknek adja ki, zárod a szobád ajtaját, ha mondjuk elmész otthonról?
Függetlenül attól, hogy mennyire jófej a többi lakótársad.
Vagy mennyire lenne kellemetlen, ha én elkezdeném zárni? Oké, hogy normálisak a többiek, de ki tudja, nem ismerem őket hónapok óta, a kleptomániát nem kockáztatnám meg, ráadásul a laptopom, a nagyobb értékű tárgyaim is ugye ott vannak, nem hordom mindenhova őket. Nem tudom, megsérteném-e ezzel a többieket, hogy nem bízok bennük, vagy ez ilyen alap normális dolognak számít?
Én zárnám. Ha meg egyik nap azzal jönnének nekem miután hazaértem, hogy milyen szemét vagyok hogy zárom, miket gondolok én róluk, akkor visszakérdeznék, hogy egyáltalán hogy derült ki számukra hogy zárom? Csak nem be akartak menni oda ahol nekik semmi keresnivalójuk nincs?
Eszembe sem jutna a többiek szobájába bemenni ha nincsenek otthon, elgondolkodtatna hogy ők miért akartak bemenni az enyémbe.
Ha meg nem próbálkoznak akkor gond sincs belőle, mert nem is tudják meg hogy zárva van.
Szerintem tök alap, hogy zárja az ember.
Ha lakásod lenne is bezárod, hiába vagy jóban a szomszédokkal :D
Nyilván ez akkor gáz, ha olyanokat zársz be, amit nem kéne. Pl nekem volt olyan lakótársam, aki az összes (közös) edényt behurcolta magához, majd napokra eltűnt. Nyilván itt baromi kellemetlen volt a zárt ajtó, és igenis megpróbáltam bemenni.
(Mondjuk nála voltak gondok agyban, miután kiköltözött is otthagyta zárva az ajtót, bent a cuccaival, hogy majd elviszi. Hónapokig! Mikor számon lett kérve, akkor közölte, hogy nyár van; nyilván az új félév előtt úgyse jön más a helyére, akkor mit zavar. Vègül a tulaj jött be tanúval feltörni a szobát...)
Szóval zárd nyugodtan, nincs benne semmi olyan, ami sértődésre adna okot.
Én 4 évig éltem albérletben,külön szobába,de lakótársakkal.
Egyetlen egyszer nem zártam a szoba ajtaját,de eszembe se jutott volna.
Igaz,ez elég régen volt,húsz éve.
Nem volt mobil,laptop.
Ha főbérlő lennék,nem engedném zárni.
Miért?Bármi zárlatos lehet,akármiért be kellhet menni a szobába,ami életmentő is lehet akár.
Zárható szekrényt feltalálták már.
Amúgy meg a fejlett technikának köszönhetően már a betörők is home officból nyomják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!