Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos ha a szomszéd jelentget...

Jogos ha a szomszéd jelentget emiatt?

Figyelt kérdés
Kertesházas albérlet, a szomszéd háza a mezsgyében van, kb 10 méterre a mi házunktól. Itt lehet bejutni a kertünkbe. Minden reggel munkába menet előtt kiengedem a kutyát az udvarra játszani, dolgát végezni, aztán labdát dobálok neki, hogy pihenjen nap közben. A szomszéd többször szólt és jelentget hogy ne engedjem oda a kutyát, mert behallatszik ahogy fut, ha ugat, ha morog, ez őt zavarja. Azis zavarja, hogy a kutya ott végzi a dolgát, ennek a szaga elvileg átmegy hozzá azalatt az idő alatt, amíg összeszedem és kidobom. Továbbá őt esztétikailag zavarja, hogy a kutya kiugrálta a füvet az udvarunk felén, ami tavasszal így sár, nyáron pedig poros. Többször jelezte, hogy nem ért egyet az állattartási szokásaimmal, a kutya nem lakásba való, tegyük kennelbe a kert legtavolabbi vegebe. Ezen hívtak már rám rendőrt többször csendháborításért, állatkínzásért. Most jegyzővel fenyegetnek. Létezik, hogy ekkora hatásköre van egy szomszédnak?

2021. jan. 23. 08:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Semmi köze hozzá, de mondd neki, hogy falazza be az ablakot, az megoldja a gondjait.
2021. jan. 23. 08:43
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
Az esztétikai kifogása csak hiszti, de a többi lehet jogos
2021. jan. 23. 08:47
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Mondd meg neki hogy ha még egyszer úgy viselkedik mint egy hülyegyerek akkor a kutyaszart a torkán nyomod le legközelebb.
2021. jan. 23. 08:50
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Fenyegetőzhet, fel is jelenthet, de nem fognak törődni vele.
2021. jan. 23. 09:03
 5/12 Fsms ***** válasza:
83%

Nem jogos. Jelentgessen nem fog történni semmi.

A veszélyt ott látom, nehogy bosszúból megmérgezze.

2021. jan. 23. 09:03
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
Rittyents egy kozos kerti grillpartit a joszomszedi iszony megtartasahoz ;)
2021. jan. 23. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

Nem lehet, hogy egész nap ugat a kutyád?

Nekem ilyen szomszédom van, és nagyon idegesítő valóban.

Bár nem szóltam még érte sosem, 2 éve lakunk itt, de tudja a nő is, hogy ez így nem oké.

Nagyon ugatós kutyái vannak, éjjel is sokszor ugatnak. 2 kis vakarék.

2021. jan. 23. 10:26
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsó, a kutya lakásban van tartva, napközben, ha nem vagyunk itthon és éjszaka is.

Egyébként ugatós, ha kint van, szokott ugatni, főleg ha már be szeretne jönni.

Nagyjából wc-zni van kint az udvaron, nagyon keveset, inkább velünk van, ahova csak tudom, viszem is magammal.

2021. jan. 23. 11:15
 9/12 anonim ***** válasza:
41%

A szomszed jogilag semmilyen lepest nem tud tenni. Nem kogserto a magatartasod sem a kutyade.

A szomszed falazza be az ablakat vagy szedjen gxogyszert az agybajara. Lathatoan nem normalis!!

2021. jan. 23. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy simán csak gyűlöli a kutyákat. Én se szeretem őket, és a dolog kölcsönös, ha végigmegyek az utcán, az összes kutya elkezd ugatni. 😂

Ha elmegyek a telkünk végébe, a szomszéd kutya rögtön ott terem és torkaszakadtából ugat. 😂 Bár nem is jelentgetem ezért a szomszédot...

2021. jan. 23. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!