Miért van az hogy Amerikában a szomszédok a legjobb barátaik egymásnak, idehaza pedig a szomszédok egymás gyűlöltjei?
De jó kérdés. :D Én éltem Amerikában, két bérelt lakásban és egy családi házban. A lakásokban fogalmam nem volt kik laknak a szomszédomban. Mindenki köszönt mindenkinek, de a távolságtartás megvolt. A családi házas övezet olyasmi volt, mint amiben itthon nőttem fel. Nincs különösebb kapcsolat, de azért néhány kedves mondat, alapvető egymásra figyelés és boltban felismerés megvolt. A gyerekek azért összehozták az embereket úgy láttam, de szerintem sokszor ez itthon is pont ugyanígy van.
Itthon a saját lakásunkban élünk. A társasházban sok a korunkbéli, 3 fiatal párral is jóban vagyunk, nagyjából Jóbarátok feelingben élünk, annyi a különbség, hogy mi azért kopogunk mielőtt berontunk a másikhoz. :)
Szóval te azt látod, én meg személyes tapasztalat alapján ezt. Kinek van igaza? :)
Ez marhasag. Nekunk Magyarorszagon csak 1 szomszeddal volt gond mert lopott tolunk de mar nem el. A tobbi szomszed normalis, egyik neha at is hivja anyamat kavezni es ha kell segitenek egymasnak.
Amerikaban van olyan hogy nem is ismered a szomszedodat. Mi mikor apartmanban laktunk akkor egyik se jott oda bemutatkozni, sot a legtobb nem is koszont.
Most mar sajat hazban lakunk de itt is van olyan aki csak koszon ha lat de nem ismerjuk, 2 szomszed van aki bemutatkozott, a mellettunk levoek rendesek.
Itt is van akinek konfliktusa van a szomszedjaval mert pl tul hangos, kulonosen tarsashazban vagy jaratja a motort, autot a haz elott, hangos party van nala, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!