Szerintetek bele merjek vágni egyedülálló nőként egy komplett lakásfelújításba?
Gondolom nem saját magad akarod csinálni.
Én több egyedülálló nőnek dolgoztam már, bele mertek vágni, vol
Megértem a félelmét, mert ha összeakad egy kontár szakival, akkor egyrészt vitaesetben alulmaradna vagy az amúgy szükséges összeg dupláját is elköltheti. De azért vannak megbízható szakemberek is.
Minden esetre több árajánlatot és referenciát kell kérni, pl általában egy tv-t se úgy vesz az ember, hogy az elsőnél leragad. Készüljön szerződés és mindenről papír, ha kell a végén ellenőrizte le a munkát egy műszakibellenőrrel. Nagyobb összeg kiadása esetén célszerű, ha nem bízol a mesterek munkájában.
Hát szerintem ha nem értesz hozzá akkor ne. Mi van ha elbarmolsz valamit a vezetékekkel.
Szakembert találni nehéz, általában csak iszákos barmokat lehet kifogni akik felveszik a pénzt, és baxnak dolgozni.
Barátnőmék hibájából okulva, mi már eleve úgy kerestük meg a szakikat, hogy csak felülvizsgálat után vagyunk hajlandóak kifizetni a teljes pénzt. Eleinte csak blöffnek szántuk, 10-ből 8 ember, mikor szóba jött az ellenőrzés inkább visszamondta. Azért kíváncsiságból megkérdeztük, hogy tán nem bízik a munkájában, annyit kamuztak, hogy mégse fér bele nekik, úgy tele vannak.
Végül tényleg hívtunk ellenőrt a szakival így lett megkötve a szerződés és szerencsékre semmi kivetnivalót nem talált, nem is kért sokat, mert egy ismerős ismerőse volt.
16-os! Az a baj, hogy ilyenkor a szakember nem tudja, hogy ki vizsgálja felül, megy vele az idő, inkább visszamondja, ha egyébként is sok munkája van. Mi is jártunk így, hogy hívtak egy "szakértőt" felülvizsgálni, persze nem volt jó, nem ért annyit a munka. Végül ügyvédhez kellett fordulnunk, független szakértőt fogadni, ezt mindet fizetni. Természetesen megnyertük a pert, az eredeti munkadíjon kívül,minden költséget ki kellett fizetniük, de ez 3 éve volt és még mindig nincs minden kifizetve.
Azóta kerüljük a gyanús megrendelőket. Egyébként a felülvizsgálat rendszeres a közületi megrendeléseknél, ahol érdekes módon mindig minden rendben van.
szerintem úgy érti a kérdést, hogy szakikat bízna meg (így is bőven elég nehéz) én is tök egyedül intézem nőként. bele kellett ásnom magam rendesen mindenbe, tök sok idő, mindent megvenni, kiszállíttatni, a jó anyagot, szanitert, stb.venni, nem hülyeséget, jó áron, stb. nem egyszerű. szakit találni sem egyszerű, de nem lehetetlen. volt aki átvert, volt, akit nekem is el kellett küldenem, mert csak le akart húzni és tök hülyének nézett. Kell rendesen türelem, kitartás. De meg lehet csinálni.
én nem akartam úgy ahogy van, ez egészet egybe vállalkozóra, generálkivitelezőre bízni, mert szerintem az milliókkal többe kerülne. így én is rendesen kivettem a részem a munkából meg a kutatómunka is nagyon nehéz volt, de szerintem sok pénzt spóroltam. a sorrend se mindegy, hogy hogy csinálod. legelőször érdemes a vezetékeket mindenképp. te magadnak sztem ne csináld. az egy dolog, hogy a lamináltat elvileg egyszerű lerakni, de alatta se mindegy, hogy mi van. talajt ki kell egyenlíteni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!