Rossz vagyok, ha nem fizetek a lépcsőház takarításért?
4éve élek egy 16lakásos házban, és ezidő alatt mindig a földszinten élő idősebb nőnek fizettünk a lépcsőház takarításért és karbantartásért. Az utóbbi egy évben nagyon elhanyagolta a munkát, hetente kétszer 20perc alatt kisepregetett, és annyi. Felmosva fene tudja mióta nem volt, a korlát ragad a piszoktól. Két hete esett kb 2centis hó, de azt sem seperte el. A második emeleten egy hétig nem volt világítás, végül én szereztem létrát, és kicseréltem az izzót.
Legutöbbi alkalomkor mikor bekopogtatott, hogy kérje a takarítási pénzt, megtagadtam tőle, és azt mondtam, hogy nem fizetek olyan szolgáltatásért amit nem teljesít. Azóta rólam pletykálnak a szomszédok, hogy sóher vagyok, és nem adok pénzt egy idős asszonynak.
Tipikus.
Egy oreg, aki elvallal valami munkat plusz penzert, aztan nem csinalja meg, mert arra apellal, hogy nem fogjak lapatra tenni, mert jaj szegeny, oreg meg biztos faj mindene.
Anyum ovodavezeto, o is megjarta mar egy ilyennel. Felvette a 70 eves nyugdijas oregasszonyt, aki takaritasra jelentkezett, mert hat o nagyon szivesen csinalja, van tapasztalata, nem is ker sokat, stb.
Eloszor minden rendben volt, majd szepen megunta a melot es mindig kevesebbet csinalt, mint kellett volna. A vege fele mar csak az ovonokkel csevereszett, kb semmit sem csinalt. Amikor anyum szova tette, hogy miert nem vegzi a munkajat, egybol jott a "jaj a derekam" "oreg vagyok" "megcsinalom kesobb" "ilyen korban nem lehet mindent egyszerre csinalni". Anyum meg valaszut ele allitotta es mondta, hogy 3 lehetosege van: vagy megcsinalja azt amit igert es kapja a fizetest, vagy teljesitmeny alapjan lesz fizetve (ergo amit nem csinal meg azert nem is kap semmit) vagy felmond es felvesz helyette mast.
Az oregasszony megsertodott, 1 hetig csinalta normalisan a dolgat, utana meg felmondott.
Nalatok ugyanez van. A banya szepen beszedi a penzt a balekoktol, kozben meg szinte semmit sem csinal, ha meg valaki szova teszi, martirkodhat. Ha a tobbi lako ennyire ostoba, akkor fizessenek csak. En a helyedben egy petakot nem adnek neki tobbet.
Emellett 7 ezer FT sok helyen a komplett kozos koltseg, 16 lakasra az mar 112.000 FT havonta! Ennyi penzt elkerni tomeny pofatlansag.
Csak ugy miheztartas vegett: En Ausztriaban elek, itt a lepcsohaz takaritasaert ugyan lakasonkent fizetni kell (kulsos jon takaritani) es a havi dija ennek 10 euro azaz 3500 FT ! En tuti megkerdeztem volna tole, hogy hogy a x@rba jon ki lakasonkent 7 ezer forint a takaritasert, amikor egy emeleten nem csak 1 lakas van, es csak torolgetni meg felmosni kell?
Felhaborito. Jol teszed, ha megtagadod, mert ez kb rablas, amit csinal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!