Szerintetek a falu elavult településforma?
Őszintén nem értem némelyik válaszolót. Én Budapesten születtem, 25 éves koromig ott is éltem tipik nagyvárosi életét, aztán jött pár év egy külföldi fővárosban.
Most érkeztem el arra a pontra 32 évesen, hogy nekem ebből elég volt végérvényesen és itthon egy kis faluban vettünk telket, oda épülünk a párommal, jó messze a fővárostól.
8-as vagyok. Többek közt az ilyenekről beszélek, most láttam facebookon:
És megy alatta a panasz, hogy szar az út meg ritkán jár a busz a településrészre. A Google szerint 18-an laknak Kistiszaháton, de a népítélet szerint persze járna a sűrű buszjárat meg a felújított út ennek a tizennyolc embernek, meg általában minden tizenegynéhány fős közösségnek, aki kinn akar lakni a pusztában. Több mint ezer olyan falu van Magyarországon, ahol a népesség nem éri el az 500 főt, és ebben még nincsenek benne az ilyen, gyakorlatban különálló településrészek. Akkor már több értelme lenne azt az 5-10 családot beköltöztetni Dombrádra, vagy akár összeadnánk a pénzt és kapna egy autót mindegyik, de fenntartani a buszjáratot itt és ezer másik hasonló törpefaluban (plusz posta, plusz iskolabusz, plusz önkormányzat) ez nem sokkal értelmesebb, mint stadiont építeni minden sarokra.
Nem lenne elavult, ha a népesség nem lenne ennyire maradi és röghöz kötött, mint ahol én is élek.
Egymást húzzák vissza az emberek a mélybe, állandóan a nyomorgást kell hallgatni, jajjgatást.. Ja meg az állandó népies szarságok. Ebből 10 -ből 9 fiatal nem kér.. de mindenhol ezeket az idióta bálokat, népművészetet erőltetik mindenkire, arra is, akit rohadtul nem érdekel. Begyöpösödött az itt élők nagy része..
Na ezért tart itt a falu, ahol tart.
Meg lehet nézni egy holland vagy német falut.. ég és föld a különbség.
Hogy nyugalom van? Koránt sem. Mindig van aki fát vág, mindig van egy lepukkadt szar kocsival járó szomszéd aki felveri az egész falut, mindig vannak idióta mulatóst üvöltető emberek, mindig van egy kovács aki egy komplett műhelyt üllővel meg minden szarral működtet a mellette lakók legnagyobb örömére, mert ő a valaki...
Falu.. Remek hely.. lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!