Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Budapest tényleg veszélyes?

Budapest tényleg veszélyes?

Figyelt kérdés
pl.veszélyes este egyedül sétálgatni? (nyilván most korlátozás nélküli "normál" időben értem ezt)
2020. dec. 1. 20:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

#10 lehet azért olyan is, hogy fel kell ismerni, hogy most át kell menni a másik oldalra vagy leszállni a buszról, vagy esetleg futni. de alapvetően szerintem is az a fontos, hogy nem belépni helyzetekbe és ehhez tenném hozzá, hogy ki is lépni belőle ha úgy adódik. pl ha elkezd egy idióta dumálni hozzám, akkor nem megyek bele ha egy mód van rá, hanem mondok valami halk bocst és mozdulok és elmegyek onnan. meg még tanács lehet az is, hogy ha tényleg megtámadnak valakit vagy bajban van, akkor viszont merjen üvölteni. mert az nagyon megnöveli a kockázatot a támadónak, mert nem tudhatja, hogy reagál e valaki az üvöltésre vagy sem. szóval ha nem őrült akkor jobban jár ezt most hagyni.

De ezek nem budapest specifikus dolgok. De jobb kicsit felkészülni fejben ilyenekre mint félni szerintem is. mert budapest azért elég biztonságos.

Jah meg az is jó lehet, hogy az eszköz elejére szállni a sofőrhöz az is egy kis biztonság talán. Vagy amikor megy az ember más közelében maradni.

2020. dec. 1. 22:10
 12/18 anonim ***** válasza:

#11:

"Vagy amikor megy az ember más közelében maradni."

Ja, aztán meg az a másvalaki fog téged háborodottnak nézni, hogy mi a frászért vagy a seggében folyamatosan.

2020. dec. 2. 20:32
 13/18 anonim ***** válasza:
11: Természetesen fontos a helyzetfelismerés és a lélekjelenlét, abszolút igazad van. Jobb felkészülni, mint megijedni. Ettől függetlenül kb. 0,0001% az esély arra, hogy OK NÉLKÜL fizikai bántódása esik az embernek, legyen az akár a Magdolnanegyed vagy Pestszentimre.
2020. dec. 3. 22:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
10 évet éltem Pesten egyedül,ráadásul a 8.kerületben,és minden este mentem sétàlni,mert szeretek sétàlni.Gyakran mentem haza éjszaka is,buliból,egyedül.Szerintem nem veszélyes.Vannak ijesztő alakok,de azokat is inkább bunkónak mondanám,mintsem veszélyesnek.Most külföldön élek,sokkal kisebb városban,mégis van,hogy még nappal sem érzem magam biztonságban.Rengeteg a külföldi,mindenféle országból,más felfogással és kultúrával.Egyébként nő vagyok.
2020. dec. 4. 08:58
 15/18 anonim válasza:
100%

Bizonyos értelemben veszélyes, illetve vannak veszélyes részei, de odafigyeléssel meg lehet előzni a bajt.

Én egyszer a Széll Kálmán térnél(régen Moszkva tér)voltam tanúja egy kis balhénak, ami az érintettek gyors felszívódásával véget is ért. Ittas idióták balhéztak a 4-es,6-os villamos megállónál.

2021. márc. 20. 09:29
 16/18 anonim válasza:
100%

Bizonyos szinten veszélyes, de odafigyeléssel el lehet kerülni a bajt. Példa ami egy taxis ismerőssel történt:

2021 januárban fuvart rendeltek tőle az Oktogontól Békásmegyerre. Az illető egy cigány gyerek volt és a tarifa díjt kifogásolta. Az ismerős elijesztette a helyszínről, mert a srácnál egy vipera bot volt. Nem történt személyi sérülés, sem kár, viszont ledöbbent az ismerősöm azon, hogy egy 15-16 év (!) körüli srác viperabottal császkál a városban.

2021. márc. 27. 10:00
 17/18 anonim ***** válasza:
16-os az durva!
2021. júl. 10. 08:38
 18/18 anonim válasza:
Hát veszélyesnek veszélyes, középbiztonságos úgy fogalmaznék. A veszély forrás okai: alkohol,kábszer,idiotizmus
2022. jan. 24. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!