Valahonnan a szomszédból ágyi poloskák jönnek át, mit csináljunk? Hívtunk már szakembert kétszer is, de mivel nem mi vagyunk a góc, így ő sem tud nagyon mit kezdeni, az irtásoknak nálunk nem volt értelme.
A mi házunkban is van ilyen gond.
A kk kötelezheti a lakókat, hogy állapotfelmérést eltűrjenek a lakásukban.
Ha nem sikerül a felmérés,mert nem mindenki engedi be a felmérőket,a Nemzeti Népegészségügyi Központban bejelentést kell tenni, mert közegészségügyi fertőzés a poloska.
Tudom, hogy a hazfalon, ablakon keresztul is jonnek, de amugy nem lehet a hezagokat, reseket kiiktatni? Csovek mellett, illetve szellozonyilasokra pl finom halot szerelni?
Mint tuneti kezeles, persze.
Lakótelepen élek. Van egy fertőzött lakás a lépcsőházunkban jó régóta.
Januárban engem is elért a végzet. Persze, megpróbáltam eleinte magam megoldani a problémát. Elfújtam jó pár liter poloska elleni szert. Elszórtam jó pár doboz port is. Aztán maradt a hivatásos irtó. Felméréskor mondta, sikeresen elűztem az ágyamból a dögöket, de szépen beköltöztek az ágyamhoz közeli ajtófélfa takaró alá és onnan indultak vacsorázni belőlem.
Az irtás óta nincs bogaram. Amit én megteszek, hogy talán sikerül távol tartanom őket, a következők:
Konnektorok kiszedve, a lyukba rovarirtó por beszórva. Konnektor körül kétoldalas ragasztó szalag.A parkettaszegély szilózva, plusz mellette egy szép rovarirtó porcsík rászórva. Ágylábra szintén kétoldalú ragasztó került. Szerencsére a fűtéscsöveknél nincs rés.
Hetente matrac kiporszívózva, gőzkacsával átfújva,Insecticid 2000-el befújva. Az ágyam melletti polcsor szintén lefújva,ágy melletti szekrény lefújva az összeillesztéseknél. Ajtófélfa borítás is ilyenkor lefújva. Amit még betartok, az ágyam nem érintkezik sem fallal, sem padlószegéllyel, sem semmivel a padlón kívül.
Ez az én harcom és idáig nyerésre állok :)
Szia,sajnos nálunk is ez van.Másodszorra fertőzödtünk vissza,borzalmas(panelban lakunk).Nekünk a szakember azt mondta,hogy ha a fertőzött lakás saját jogilag semmit sem lehet tenni,az Ántsz is csak felszólíthatja az írtásra.Viszont ha bérlik a főbérlő kötelezheti őket.
Tudom milyen borzalmas,ez a második körünk,és kb megőrülök.Mikor már kezdem azt hinni eltüntek hármassával jelennek meg a dögök.Én annyit javasolnél az előttem szólókhoz,hogy ragaszd le a szegélyt és konnektort,én is azt tettem,és így remélem a harcunknak vége lesz:)Viszont ha van rá lehetőségetek,akkor aludjatok matracon és az ágyat hagyjátok ott.Protectet javasolnám,hogy legyen otthon és fujjátok írtás után,mert a masodik flakon protect utan talaltam mar halott dögöket,és a szakember is megmodnta,hogy ez jó szer és hatékony,de anyagilag ugyanugy jössz ki mint egy profi irtasbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!