Jövőre lakást szeretnék vásárolni. Hangszigetelés szempontjából inkább tégla (4 emeletes) lakást kellene vennem igaz ?
Az ismerősöm panelban él és azt mondja néha falra mászik a hangoktól.
A tégla falaknak jobb a hangszigetelésük igaz ?
Jobb a tégla, de az újépítésű lakóparki lakásoknál alaposan járd körbe!
EGy ismerősömék most állnak perben a kivitelezővel! A hálószobájuk fala gyakorlatilag MINDEN hangot úgy átenged, mintha a szomszéd bent lenne a hálószobájukban....
Na most képzelheted.... :-s
Panel is, tégla is van sokféle. És nyilván nem mindegy kikkel, hol laksz.
Laktam egy tégla lakásba, évekig semmi gond nem volt, pedig mellettünk újszülött volt, maximum néha hallottuk este sírni, de alig hallatszott át.
Aztán új lakók jöttek, azok meg folyton ajtót csapkodtak, dörömböltek, de szó szerint a nap 24 órájában, valamelyiknek lehetett valami testvére/ismerőse aki mindig ott lógott mert olyankor zengett a ház. És hirtelen minden áthallatszott.
Sok ismerősöm lakik tégla lakásban, akár régi, akár új, borzalmasan áthallatszik minden.
ÉN laktam olyan panelban, ahol életemben nem hallottam semmit, maximum ha porszívóztak de azt sem zavaróan.
Mostani panelban ahol lakom, ott szintén minden hallatszik. Bent vagyok a szobámban és hallom, ahogy a felettem lakó hugyozik és csobogtatja bele a vízbe, de úgy, hogy füldugóval, vagy fejhallgatóval a fejemen is olyan, mintha mellettem végezné a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!