Ha közjegyzős szerződés van akkor adózik a lakástulaj?
Albérletben lakunk 1.5 éve a tesómmal. Mindketten lányok vagyunk és egyetemen tanulunk.
A tulaj a másfél év alatt rengeteg dolgot csinált amit nem lenne szabad (havi 3x benéz mondvacsinált okokkal, hogy rend van-e, elromlott a mosógép mert 10+ éves volt, nem hozott újat, 10+ éves kazán elromlott, 6 hónapig nem volt meleg víz)
Mi tesómmal nagyon toleránsak voltunk, nem költöztünk el most viszont szeretnénk mert bezárt a suli, hazamegyünk vidékre.
A tulaj kitalálta, hogy nem adja vissza a kauciót... csak úgy. (30 nap múlva költöznénk, szóltunk időben, semmi tartozásunk nincs, nem rongáltunk semmit)
Arra gondoltunk megfenyegetjük, hogy feljelentjük a navnál de írtunk közjegyzős szerződést az elején.
Szóval a kérdésem: ha van közjegyzős szerződés akkor adózik is a tulaj? Azt hallottam, hogy a közjegyző nem áll kapcsolatban a navval.
Ezt az adót évente egyszer, egy összegben is ki lehet fizetni.
Továbbá a közjegyzős szerződésbe se tudsz belekötni, mert ráfogja a tulaj a lakás időközbeni elhasználtságára.
Forrás: Én se szoktam visszaadni a kauciót. Ez egy ilyen játszma. Tehetetlen vagy. Vagyis nem, van még a polgári per lehetősége.
14es,
Miért nem szoktad visszaadni? Nem rosszindulatból kérdezem, tényleg érdekel
"Én se szoktam visszaadni a kauciót. Ez egy ilyen játszma" - nekem nem adná vissza valaki a kauciót, mert ilyen kedve van, akkor biztosan tennék róla, hogy legyen mire költenie.
Barátomék laktak egy lakásban, normális bérlők voltak, takarítottak, időre fizettek, nem buliztak, vigyáztak mindig mindenre, aztán jött a tulaj egy nap, hogy ő megemeli a bérleti díjat, de kapásból 70%-kal következő hónaptól. Barátomék mondták, hogy akkor ők köszönik szépen, meghirdetheti újból a lakást, mert így nem kívánnak tovább ott élni. A tulaj mondta, hogy ok, de a kauciót nem kapják vissza, mert neki most azzal kell bajlódnia, hogy új lakókat keres. Nem lehetett rá hatni sehogy, ezért kiköltözéssel elvitték a hűtőt, a tévét és a mosógépet. Mikor átadták a kulcsokat, kérdezte, hogy hova tűntek ezek a dolgok, ők meg megmondták, hogy megvásárolhatja őket 330000 Ft-ért (ennyi volt a visszajáró kaució összege).
Fun fact: a tulaj fenyegetőzött, de a kauciót nem adta vissza sohasem. Barátomék meg meghirdették és eladták az összes cuccot. Gondolom, a tulaj meg vett újat. :D
#17 bútor nélküli, nem gépesített lakások
De amúgy járulékos veszteség volt annak a tulajnak az kb., főleg ha volt olyan okosy hogy drága elektronikai termékekkel rendezte be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!