Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szomszédtól áthulló falevél?

Szomszédtól áthulló falevél?

Figyelt kérdés

Az egyik oldali szomszédnak van egy kb 25 méteres fája, ami közvetlenül a kerítésünk mellett van, napi kb 2 hatalmas zsák levél hull le róla hozzánk...

Nekünk pont ott van a kutyának egy nagy 150 nm-es kifutója, oda hull az összes, szerencsétlen "nyakig" gázol a levélben meg hát igénytelen is, szóval minden nap kénytelen vagyok összegereblyézni szedni, de nekem erre se kedvem sem időm, se kapacitásom napi 2 zsák levelet tárolni. Plusz egy csomó behullik a teraszunkra, az ereszcsatornába, a kocsira, a kapura, mindent beborít. Hát valami gusztustalan, legalábbis nekem ez nem jön be, erdőben szép a falevél, de nem a tujákon meg a teraszon..Szóltam neki kb 1 hónapja, hogy meg kell metszeni vagy valamit csinálni kell vele, mert azért hullik annyi ide, mert már a fél fa kb hozzánk van átnőve. Azt mondta persze intézi, hát azóta sem történt semmi.

Ilyen esetben mit lehet tenni amúgy? Marad a könyörgés? Önkormányzathoz nem akarok menni igazából.

2020. nov. 11. 15:00
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
11%

Te normalis vagy kerdezo? Neharagudj, hogy kételkedem.

Falevel? Szomszed faja?

Beteg vagy!

2020. nov. 11. 17:10
 22/39 anonim ***** válasza:
2020. nov. 11. 17:12
 23/39 A kérdező kommentje:
Ezt nem igazán értem, miből jutottál arra a következtetésre, hogy én vagyok a nem normális :D
2020. nov. 11. 18:09
 24/39 anonim ***** válasza:
17%
Persze ha nyáron árnyékot tart a kutyádnak az nem zavar ugye? Szedd össze a levelet aztán dobd át a szomszédhoz.
2020. nov. 11. 18:38
 25/39 anonim ***** válasza:
Van saját fám (14 csümölcsfa) ami adja az árnyékot, annak a levelét is én szedem nem a szomszéd
2020. nov. 11. 19:15
 26/39 A kérdező kommentje:
Nekem is van 8 fám plusz 5 tuja, ad az árnyékot, nem kell a másé köszi.
2020. nov. 11. 19:24
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Na nehogy már a kérdező álljon neki metszegetni a szomszéd fáját, meg ő keressen szakembert meg ő fizesse ki a felét stb. Abszurd.

Mi sok évvel ezelőtt pontosan ugyanilyen helyzetben voltunk, hiába kértük, semmi. Baromi idegesítő volt, hogy mi rendszeresen karban tartottuk az udvarunkat, nem volt fánk, semmi, aztán mégis naponta több zsaknyi falevelet kellett összeszedni, mert a szomszéd bszott rá. Többször kértük, szépen is, csúnyán is, semmi. Fogtuk és vagy 10 zsák falevelet, ami az övé volt ugyebár, átborogattuk az udvarába. Volt csodálkozás, de még neki állt feljebb. Azt hitte nem megyünk tovább, de tévedett. Bementünk a polgármesteri hivatalba, beszéltünk a jegyzővel többször is, ki is jött hozzánk megnézni, hogy miről van szó. Eleve jogszabály vonatkozik arra, hogy hány centire/méterre ültetheted a fát a szomszéd kerítésétől, nem úgy működik ám ez, hogy a kerítésétől 10 centire odakúrok egy fát és még ő szedje utána a levelet. Nem nyúlhat át semmilyen ág a fáról, ha mégis, köteles tenni ellene vagy fogod és letöröd, aztán visszajuttatod a kedves feladóhoz. Lényeg a lényeg, a jegyző felszólította őket az azonnali intézkedésre, jelezte, hogy nem felel meg a jogszabályoknak a fa, túl közel van a mi kerítésünkhöz, ömlik át a falevél, ha nem csinál semmit, jönni fog a bírság. Egyből nekiállt megcsinalni, aztán megint elhanyagolta hónapokig, szóltunk hogy van egy hete rendbe rakni, vagy megint a jegyzőhöz megyünk. Rá 4 napra kivágták a fát hál istennek!

Szóval ne hagyd annyiban kérdező, nem a te feladatod az ő gondozatlan fáját metszeni meg szedni a több zsáknyi lehullott levelet.

2020. nov. 12. 08:24
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ezenhogy én is kiakadtam, hogy még komolyan gondoljátok hogy ő fizessen?? Ti átjártok tán a szomszédhoz takarítani is vagy mi? Semmi köze hozzá, ha drága is oldja meg..Nem?

Majd én is elkezdek disznókat tartani, aztán ha valakit zavar hogy koszos büdös mert nincs időm ganajozni akkor majd mondom a szomszédoknak hogy fizessenek nekem egy állatgondozót ha nem tetszik, nem?? Bocs de ez nem így működik, a saját dolgaidért te vagy a felelős. Aki ilyeneket ír mit szólna ha minden reggelre beöntenék hozzá 2 zsák szemetet? Körbe az udvarra..

Felvennél egy takarítónőt vagy szólnál hogy fejezzem be..

Na ugye..

Amúgy 3 méter feletti fánál igen megvan hogy mennyire lehet a kerítéstől, azt hiszem minimum 3 méterre kell lennie..Ez is szabály.

2020. nov. 12. 09:09
 29/39 A kérdező kommentje:

Tegnap már én is átborítottam 4 zsákkal, de észre se veszi amúgy, mert neki ez egy hátsó udvar, sose jár arra..Mostmár én is átborítgatom, övé, nekem nem kell :) Mostmár ezt az őszi szezont letudom így, de mégegy ilyen nem lesz, a fának az ágai már a teraszon/tetőnél vannak, kb 4 méteres ágak vannak átnőve...Nem fogom ráhagyni..

Amúgy a kerítéstől 1 méterre sincs maga a fa, nem hogy 3...

2020. nov. 12. 09:15
 30/39 anonim ***** válasza:
45%

Hogy jönnek ide a c-k? Eddig kertés mellett levő fákról volt szó. :D

Kérdező, akkor vidd át neki a leveleket, ha őt nem zavarja. Probléma megoldva.

2020. nov. 12. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!