Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi visz rá valakit arra, hogy...

Mi visz rá valakit arra, hogy 500 métert gyaloglás helyett autóval tegyen meg?

Figyelt kérdés
Adott egy 500 lelkes település, a két legtávolabbi pont között is van kb 1,5 km. Néhányan folyamatosan mindenhova (bolt, kocsma, 1 utcával arrébb lakó ismerős) autóval mennek, akár naponta többször. Miért nem tud valaki gyalogolni 500 métert oda-vissza? Ennyire azért csak nem lehet lusta..

2020. nov. 11. 14:56
1 2
 11/18 Morzsi007 ***** válasza:
78%
Vagy pl 3 boltba megy az illető, 3 szatyor cuccal nehéz haza ballagni, mégha csak 500 m-ről is van szó. Vagy vesz 20kg kutyakaját meg 2 zsugor ásványvizet. Csak a kis emberek foglalkoznak mással. Felesleges.
2020. nov. 11. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
33%
Na és "mi visz rá valakit", hogy mások autóhasználati szokásait megfigyelje, analizálja és számon kérje? :O
2020. nov. 11. 16:29
 13/18 A kérdező kommentje:

Próbálok nem csukott szemmel élni. Szerintem az, hogy látok valamit többször nem számít megfigyelésnek. És egy ide kiírt kérdés sem számít számonkérésnek.

Nem mások életével akarok foglalkozni vagy megfigyelni valakit, de elég nagy problémát jelent (pl. légszennyezés stb.) napjainkban a rengeteg mennyiségű autó a városokban, elővárosokban. Mennyi esély van arra, ha valaki autóval megy a boltba akkor a munkahelyére tömegközlekedéssel fog? Ráadásul nálunk egészen színvonalas tömegközlekedés van a nagyobb városok felé.

#12. Engem az előbb leírtak vittek rá, hogy elgondolkozzak ezen.

2020. nov. 11. 16:39
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

Talán nincs autód, jogosítványod, azért közelíted meg erről az oldalról.

Ezzel nincs baj, viszont tudomásul kell(ene) venni azt is, hogy nagyon sok ember rendelkezik autóval, motorral, akik bizonyára azért vásárolták ezeket a járműveket, mert úgy érezték szükségük van rá, illetve megengedhetik maguknak. Innen pedig a következő lépcsőfok, hagy ezeket a járműveket akkor használják amikor muszáj, vagy amikor jónak látják, vagy esetleg "csak úgy", mert ehhez van kedvük.

Az általad említett "színvonalas tömegközlekedés" kérdésébe, most inkább ne menjünk bele. ;9

2020. nov. 11. 17:01
 15/18 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
91%
Én azokon szoktam nevetni, akik elindulnak a konditerembe autóval, átöltöznek, majd felállnak a futógépre gyalogolni 20 percig. Én mindig gyalog megyek, 2x20 perc séta, csomó időt megspórolok. Fuck logic.
2020. nov. 11. 18:20
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
Ez már a '90-es években is megfigyelhető volt egy-egy országrészben, megyében. Részben nagyzolás, részben nem akarás, kényelmesség miatt van leginkább. Meg hivatkozás arra, hogy így gyorsabb az ügyintézés.
2020. nov. 11. 18:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
És az a legjobb mikor azt hiszik hogy más azért megy gyalog mert nincs autója. Azt megértem aki cipekedés miatt megy kocsival, pl 10 kiló cucca van, de van aki 1 gramm táskát sem hajlandó "cipelni".
2020. dec. 2. 14:35
 18/18 anonim válasza:
100%

Vállalnád-e a falukritikát vagy az "1 utcával arrébb lakó ismerős" kritikáját, ha kénytelen lennél autót venni és fenntartani havi 1-2 alkalom hosszabb táv miatt, de a boltba ami 500 méterre van is autóval mennél?

Vállalnád-e az "1 utcával arrébb lakó ismerős" rosszallását aki nem mondja a szemedbe, csak kiírja egy kérdezz-felelek oldalra, hogy ezt környezetszennyezőnek, felesleges forgalomgenerálónak tartja?

Nem tudom.

Megkérdeznéd-e az "1 utcával arrébb lakó ismerősödet", hogy miért megy 500 métert az autóval boltba, kocsmába?

Nem tudom.

2020. dec. 4. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!