He előre kiírják a lépcsőházban, hogy Haloween buli lesz, akkor nem szólhatok nekik, hogy túl hangosak?
Akkor szólsz amikor akarsz, viszont az együttélés szabályai alapján néha neked is meg a két éves gyerekednek is nyelnie kell. Szerintem az nagyon korrekt ha valaki kiírja hogy aznap este lesz egy kis hang, mindenkép az alapvető együttműködés jele.
Persze ha gondolod megnézheted a helyi és a társasházi csendrendeletet és rendőrt hivhatsz ha megsértik ezeket.
Te most azt mondod, hogy a társasház lakói idomuljanak hozzád meg a gyerekedhez. Ez nem egészen igy működik.
A gyereked majd túl fogja valahogy élni.
Én szólnék. A társasházban vannak szabályok hogy mindenki aránylag nyugalomban tudjon lenni egymás mellett.
Ha kiírja hogy buli lesz az nem jogosítja fel semmire pluszban.
Bulizni szórakozóhelyen kell nem pedig társasházban.
De, pont ezt várod, hogy más ne csinálja, ami neki tetszik mert az téged zavar.
"Bulizni szórakozóhelyen kell nem pedig társasházban."
Törvénybe ütközik? Nem. Akkor semmi közöd hozzá.
Az hogy kiírta jófej dolog. Ettől függetlenül szólhatsz neki, mert alapvető emberi jogod a nyugodt pihenés és ez törvénybe is van fektetve.
2012/2-es törvényről van szó egyébként. Ez gyakorlatilag kimondja hogy bármely olyan tevékenységtől tartózkodni kell ami zavarja a körülötted élőket.
"Amúgy igen, házirendet sért."
Mutasd már meg azt a társasházi "házirendet", amiben le van írva az, hogy nem lehet bulizni. Az, hogy te a temetőbe jársz az a te privát dolgod, más meg hagy csinálja már azt amit szeretne anélkül, hogy engedélyt kérne tőled.
A "birkamagyarozás" meg a klasszikus besavanyodott "mindenki hülye aki nem úgy gondolja mint én" személyiség egyik legtipikusabb vonása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!