Az ilyen emberekkel miért nem lehet semmit kezdeni?
Direkt nem írom ki, hogy milyen "fajta" egyének, mert törölve lesz a kérdés, de esélyes, hogy így is.
3 emeletes társasházban lakunk. A földszinten lakik 2 olyan család, akik nem dolgoznak, péntektől vasárnapig buliznak, zenélnek, énekelnek, kiabálnak, verekednek, dudálnak, tavasztól a rossz idő beálltáig reggeltől estig kint vannak a ház és a bejárat előtt. Vannak vagy 20-an.
Ha elmész mellettük, mert valahogy közlekedni kell, rájuk se nézel, de egyből kötekednek, hogy mit mondtál, nem mondtál semmit, na azért. Valaki rájuk szokta hívni a rendőröket rendszeresen, olyankor járják körbe a lakásokat, és fenyegetőznek, hogy te hívtad ki a rendőröket, ajánlom, hogy ilyen mégegyszer ne forduljon elő, mert baj lesz.
A fal a lakásaik előtt, a lépcsőház, a bejárat tele van firkálva mindenféle káromkodással, magyargyűlölő szöveggel, a neveikkel stb.
Az egyik család önkormányzati lakásban lakik ott, a másikat nem tudom. Mondanom sem kell, milyen undorítóak, retkesek a lakások, ilyen koszt el se tudtam eddig képzelni. Mindig nyitva vannak az ajtóik, ezért belátni, a szagról nem is beszélve, ami kijön onnan. Másfél szobásak a lakások, azokban laknak 10-10-en biztos.
A közösképviselő azt mondta nem lehet velük mit kezdeni, állítólag fizetnek mindent rendesen, de valahogy nehéz elhinni, így, hogy éjjel-nappal itt eszi őket a rossebb a ház előtt.
Faluról költöztem fel városba, ott ugyanez volt a helyzet amúgy.
Sajnos a költözés nem opció jelenleg, de nem is tudom hova lehetne menni ezek elől.
Ja és szeméthegyek a lakás előtt mindnehol, sörös doboz, cigicsikk, szotyi, kaja. Múltkor az egyik egyén kiszállt az autójából és levágta a földre a mekis zacskót, poharat. Az egyik család az ablakon dobálja ki a szemetét, amit a közmunkások szoktak összetakarítani.
A pizzafutárok nem mernek kiszállni az autójukból, azt mondják ez a főnök kérése, hogy le kell menni és ott átvenni. Akkor is egyből pofáznak, hogy na már megint rendelnek, vagy ha éppen jövünk haza a boltból és pakolunk fel, akkor már megint boltban voltak, honnan van ezeknek pénzük stb.
A beilleszkedéshez Ők is kellenének!
Mi a kezünket adjuk, ők semmit, de karunkat követelik.
Én kifejezetten liberális vagyok, mégis tudom, hogy van velük nem kis gond.... És szépen fogalmaztam.
Sajnos semmit nem lehet kezdeni velük, törvényes kereteken belül persze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!