Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jelentgetős szomszéd! Tapaszta...

Jelentgetős szomszéd! Tapasztalatok? Ötletek?

Figyelt kérdés

Új albérletbe költöztünk, családi házas környezetbe. A szomszédunkat zavarja, amikor ki- be állunk az autónkkal, a kertünkben tartózkodunk, beszélgetünk, vendégeink vannak. Ha az általunk használt udvarrészre kiengedem a kutyámat, ha autót takarítok, ha kinyitom a garázsajtót, ha szellőztetek. 6 hónapja nyomja a hülyeséget, meguntuk. Először belátás gátló hálót raktunk a kerítésre, amit megrongált, így érvényét vesztette. Most palát raktunk a kerítésre, ügyvédi felszólítást küldött, hogy változtassak az állattartási szokásaimon és az eü kockázat miatt bontassam el a kerítést, vagy ellenkező esetben birtokvédelmet kér.

Utóbb kiderült, hogy a körülötte élőket folyamatosan zaklatja, majd' minden szomszédját feljelentette már ilyen-olyan indokkal.

Valakinek van hasonló tapasztalata? Mi lett a vége? Mennyire érdemes ilyen emberrel foglalkozni? Megunja valaha?

Egyelőre ügyvédem tanácsára nem foglalkozom vele, az alapvető jogszerű használaton kívül semmi nem történik, a palakerítés nem ártalmas az egészségre tudtommal szabad térben, amíg nem kapargatja, nyalogatja vagy rongálja és úgy lélegzi be valaki a porát, kutyát tartani meg van lehetőségünk szerencsére, főleg, hogy benti kutyáról beszélünk, aki keveset van a kertben.

2020. okt. 21. 12:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont úgy tűnik megvan a kriptonituk pala formájában.
2020. okt. 22. 13:37
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

Ebből kutyamérgezés lesz!

Ha felszedi a kutya amit talál, tanítsd meg, hogy csak tőled fogadhat el ennivalót!

2020. okt. 22. 20:40
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A kutya a tálat sem ismeri, csak kézből eszik, ezért nem tartok tőle, hogy bármit felenne. Nagyon ritkán van kint felügyelet nélkül és akkor is időről időre ránézek.
2020. okt. 28. 10:13
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
Nekem is volt ilyen szomszédom. Feljelentett, hogy a eperpalánta fóliatakarása, tönkretette a házfalat, 10 méterre volt a háztól. Aztán, hogy elbontottam egy nem létező kerítését, letéptem az ereszcsatornáját amit ő szedett le. Nem sorolnám tízszer voltam az önkormányzatnál, minden alkalommal bizonyítottam az ellenkezőjét, videóval fényképpel, szomszédokkal. akkor ment a bíróságra, elutasították. Kerítés mögűl leselkedett. 56 os menekült volt svájcból jött haza, az ottani nyugdíjból jól élt itt. Sebészprofesszornak hazudta magát, tényleg klinikán dolgozott, portás volt.Egyszer sikerült lenyugtatnom 1 évre azzal hogy kezet nyújtottam legyünk jó szomszédok, akkor felcsillant a szeme, és diadalittasan elvonult, azt mondta nekem ahhha megijedt, talán nálad is beválik. A palával viszont vigyázz szigorúan tilos kerítést építeni, vagy akár bontás után bármire használni. Már a bontáshoz is engedély kell, és kizárólag veszélyes hulladékként szállítják el. Nagyon keményen büntetik, már anyagilag, de csak akkor ha a pala miatt jelent fel. Birtokvédelemnél a közjegyző nem nézi miből van. Kitartás, türelem.
2020. okt. 30. 21:14
 15/22 A kérdező kommentje:
#14, ez nagyon érdekes, amit a paláról mondasz, mert néhány éve boltban vásárolta az ingatlan tulajdonosa. Nem építve lett belőle a kerítés, csak fel lett fogatva a mi oldalunkról a kerítésre. Ha büntetnek érte, miért árulják?
2020. okt. 31. 14:37
 16/22 anonim ***** válasza:
Hülyeséget írt. Lehet palából kerítést csinálni.
2020. okt. 31. 14:42
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem írtad mikori a pala, alapból gondoltam, hogy régi a régi palákra , amik tartalmaznak azbesztet szigorú szabályok vannak. 16 os bármennyire is hülyeségnek tartja, szigorúan büntetik, az elszállítása is egy vagyon. 16 osnak javaslom, hívjon fel egy konténeres szemétszállítót, ők nagyon képben vannak, de kérdezni se kell rögtön mondják pala nem lehet a konténerben, mert veszélyes hulladék. Bontása engedélyköteles, újrafelhasználása tilos. Viszont 2005. január elsejétől tilos mindenfajta azbesztet tartalmazó termék előállítása és forgalmazása (41/200 (II.20.) Eüm-KöM együttes rendelet alapján). Tehát 2005 től is forgalmaznak palát de az azbesztmentes, szóval ha pár éve vette, rendes boltban, akkor lehet kerítés vagy bármi más.Tehát nem köthet bele a jó szomszéd. Már csak az a kérdés kié a kerítés, ha azon az oldalon van ami az övé, az ő kerítése, mert egyik oldal a tied másik az övé. Ha az övére kötözted kérhet birtokvédelmet, ha te kerítésed azt raksz rá amit akarsz. Ha véletlen az övé, leütsz pár karót, és ahhoz rögzíted. Ha megrongálja a jegyzőnél kérhetsz birtokvédelmet.
2020. okt. 31. 17:37
 18/22 anonim ***** válasza:
De csinálhatsz bármit, mindig beleköt valamibe, az enyém is ilyen volt. Én ráhagytam, de ő belekötött a hátsó szomszédjába is, ott odáig fajult, hogy légpuskával lövöldöztek egymásra. Az ilyeneket ez élteti, minél jobban látja, hogy téged zavar annál jobban csinálja.
2020. okt. 31. 17:42
 19/22 A kérdező kommentje:

Hú na ez gyorsan eszkalálódott, főleg az utolsónál. Közben utánanéztem ennek a pala dolognak, elvileg a régi azbesztet tartalmazón egy lapon 6 hullám van, az újakon 8. Akkor vették, amikor a "kedves" Szomszéd építkezett, tönkretette a kerítést a 2 telek között és átjárt a kutyájuk. Direkt kérték akkor a takarást. Mivel az új ház a mezsgyébe épült, a kerítés a miénk és a pala is felőlünk van. Alapvetően drótkerítés, erre raktuk fel felőlünk borításnak a palát. Feltételezem, ha én állítom, hogy nem bontott pala, ő meg állítja, hogy de az, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Persze savanyú a szőlő mert ők nézik a mohás retkes oldalát, mi meg ráhúztuk a korábban felrakott hálót.

Egyébként mióta nem látom, nagyon könnyű ignorálni. Korábban nehezebb volt, mikor gyülekeztek a kerítésnél ahogy kimentünk.

Kíváncsi vagyok meddig óhajt vergődni, de ez lassan már klinikai eset

2020. nov. 1. 19:19
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Az azbesztes és mentes pala teljesen egyforma hullámú.

Az ukrán pala különbözik a magyartól a hullámaiban.

Senki nem fog megbüntetni, mert bontott palát használsz.

Röhej, hogy mennyire belenevelték az emberekbe, hogy az azbesztes pala egyenlő az azonnali halállal.

2020. nov. 1. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!