Miért lett divat albérletben lakni a fiatalok körében?
Felmennek Pestre, elcseszik a fizetésüket albérletre
Ha pár évig szülőknék laknának, össze is tudnának szedni annyit amennyi egy saját házhoz kell
Én irtózom a gondolatától is, hogy Pesten lakjak egy albérletben 22/F
Mert nem tetszik a nagyszüleim háza, másikat akarok venni.
De amúgy is lehetne önálló életed. Pár évet lehúzol otthon, félreraksz annyi pénzt, hogy befektesd egy saját házba, másik fele meg megvan hitelből.
Albérlettel meg soha nem lesz saját házad, nyugdíjas korodban is nyögni akarod a bérleti díjat? Vagy mész öregek otthonába?
Ha nem tetszik a nagyszüleid háza, eladhatod majd, és mellé te is vehetsz fel majd hitelt... CSAK emiatt fölöslegese otthon maradnod. De te (ha jól értem) szeretsz otthon élni, és ez az, ami számodra kényelmes, kifizetődő, célravezető. Csak azt próbáld meg elfogadni, hogy más nem így van ezzel.
Egyébként attól, hogy valaki albérletben él, még lehetnek szülei, akiktől örököl majd ő is egy házat, vagyis nem fog feltétlen öregek otthonába menni.
Németországban már régóta többen albérletben laknak mint saját lakásuk vagy házuk lenne de ez még más országokban is van így,miért?
Mondok egy példát, te most Stuttgartban élsz és dolgozol de sajnos meg szűnik a munkahelyed vagy te mondasz fel valamilyen okból akkor nem csak azon a környéken kereshetsz új melót ha nem bárhol pl te találtál Münchenben egy jobb lehetőséget és oda mész dolgozni így ott is fogsz lakni albérletben,többen így vannak ezzel németben de az usaban is.
Valjuk be őszintén egy ideig lehet ingázni több száz kilométerre is de sok értelme egy idő után nem lesz mert sok időt és energiát vesz el az életéből,új lehetősége van az embernek akkor fogja a családot és mennek nem kell még azzal kinlódani hogy mi lesz a családi házzal ami miatt helyhez vagy kötve.
Mindennek van előnye és hátránya.
"Pár évet lehúzol otthon, félreraksz annyi pénzt, hogy befektesd egy saját házba, másik fele meg megvan hitelből."
Ez szépen és jól hangzik. Csak mennyi az a "pár év" meg mennyire vagy hitelképes?
Csak mert ha azt nézem, hogy az ország fele minimálbérre van bejelentve, amire gyakorlatilag vagy nem kap hitelt, vagy csak nagyon rossz feltételekkel nagyon keveset, akkor azzal nem lesz előrébb. Ha saját házat is vesznek a spórolt pénzből, az sem kacsalábon forgó vár lesz, maximum egy kis lyuk a világ végén. De legalább rámegy a fiatalkoruk is.
"Albérlettel meg soha nem lesz saját házad"
Mint mondtam, Pesten gyakorlatilag kitermeled az albérlet árából eredő többletet, és közel ugyanannyit félre tudsz tenni.
"Vagy mész öregek otthonába?"
Öregek otthonába akkor is menni fogsz, amikor elmegy feletted az élet, nem vagy képes ápolni magadat és rájössz, hogy se feleséged, se gyereked, se senkid aki eltartson, mert te inkább otthon laktál anyádékkal.
Németország egy dolog. Miért akarna bárki albérletben lakni? Ha lenne egy lakásod eladnád valakinek, hogy albérletként lakhass benne?
USA-ban pl saját házuk van az embereknek
De annyi pénzem soha nem lesz, hogy Pesten vegyek egy saját lakást. Úgy meg felesleges oda tervezni.
De mégis miért lenne jó, ha mindenki albérletben lakna saját lakás helyett? Kinek jó ez?
Én nemhogy albérletbe nem akarok, de 2-3 saját házat is akarok
"Úgy meg felesleges oda tervezni."
Hát ha neked minden csak a pénz körül forog és az számít hogy az utolsó szaros fillért is félretedd, akkor felesleges.
Ha nem csak ez számít, hanem az, hogy a fiatal éveidet egy nagyvárosban töltöd az ország közepén, szórakozol, ismerkedsz, eljársz programokra, utazgatsz, ÉLSZ, akkor megéri.
Nem feltétlenül úgy kell nézni a dolgokat, hogy itt vagyok itt élem le innentől az egész életem. Hanem úgy kell nézni, hogy mobilis vagy, tart ameddig tart, de legalább eseménydúsan élhetsz.
Aztán ráérsz idős korodban a TV előtt ülni. De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!