Osztatlan közös telken a szomszéd állatriasztót tett
ki. Mi a megoldás?
Figyelt kérdés
Kisvárosban élünk anyukámmal, sajnos az udvarunkat meg kell osztani egy elmebeteg, alkoholista szomszéddal, aki folyamatosan üldöz minket, mert egyedül akar lenni a telken és mindig kitalál valamit, amivel megkeserítheti az életünket. Egy hónapja kitett egy ultrahangos állatriasztót a saját kertjébe, ami egész nap sípol és sajnos a házunkba is behallatszik az az elviselhetetlen ultrahang. Anyu füle és az enyém is cseng tőle egyfolytában, a kertbe már szinte alig megyünk ki emiatt. Szóltunk neki, hogy kapcsolja ki és akkor lekapcsolta 2 napra, aztán megint vissza. Áruljuk a házat, de sajnos még nincs rá érdeklődő, addig viszont nagyon nehezen elviselhető ez az egész..mit lehetne tenni?
Ilyen nincs. Az ultrahangot nem hallja az ember. Csak az állatok érzékelik és idegesíti őket, ezért használják az elriasztásukra, illetve kutyáknak ugatásgátlónak.
2020. szept. 20. 09:12
2/11 A kérdező kommentje:
Hát, ha mindketten halljuk, akkor bizony van ilyen. Sőt, a vendégeink is hallották már. Fejet fájdító rossz érzés.
2020. szept. 20. 09:39
3/11 A kérdező kommentje:
Illetve a saját kertünkben kutyát tartunk, aki azóta nem mer előjönni, egy bokor alatt húzódik meg egész nap kb. Közös telek, ismétlem..de a mi területünkre nincs tekintettel..nem tudom, jogilag mit tehetnénk.
2020. szept. 20. 09:42
4/11 anonim válasza:
Akár alkoholista a szomszédotok, akár nem, neki is joga van alapvető nyugalomra és ha másképp nem tudja elérni, hogy a kutya - vagy más állat - ne menjen a közelébe, akkor így jártatok. Más lenne a szituáció, ha el lennének szeparálva a ház körül élő állataitok és ennek ellenére tenné, hogy állatriasztót tesz ki a kertbe. Az alattam lakó szomszéd kutyája is nap hosszat ugat, - ha kell, ha nem, - mégis csak arra építhetek, hogy egyszer csak elhullik, mert érdemi, hatékony dolgot nem tudok ellene tenni. Rosszul esik, hogy a saját otthonomban nem tudok pihenni, - mert az emberek többsége védelmet, nyugalmat, lazulást vár a saját otthonától, de ez itt lehetetlen küldetés. Ráadásul alkoholista sem vagyok...
2020. szept. 20. 10:34
5/11 anonim válasza:
Amikor elmegy otthonról, átmész és tönkreteszed. Nem tudom milyen tápegysége van, de ha kihuzható adapter-e, húzd ki és köss rá 230Voltot.
2020. szept. 20. 11:06
6/11 anonim válasza:
Birtokvédelmi eljárást kell kezdeményezni
2020. szept. 20. 12:37
7/11 anonim válasza:
A 4-essel 100% egyetértek!
Mindemellett a kérdést nem tartom valósnak, mert ilyen cucc nincs amit az ember is hall!
Ez csak arra jó hogy most a kutyások - nem kutyások egymásnak ugorjanak.
2020. szept. 20. 12:57
8/11 A kérdező kommentje:
"Más lenne a szituáció, ha el lennének szeparálva a ház körül élő állataitok és ennek ellenére tenné, hogy állatriasztót tesz ki a kertbe."
Leírtam, hogy a saját kertünkben, tehát természetesen el van választva a kiskutya kerítéssel és egyáltalán nem megy át a szomszédhoz. Azonban a két kert közvetlenül egymás mellett van és így a miénkben is hallható.
Utolsónak: Ismétlem 3x-szorra, hogy de, hallható emberi fül számára is, hiszen többen halljuk, sőt, még azok is szóvá teszik, akik hozzá érkeznek. A kutyát pedig mellékesen említettem, mivel őt is hátra üldözi a SAJÁT kertünkből. A mi nyugalmunkat zavarja, mivel kiülni a kertbe, napozni, pihenni ettől a monotos sípolástól nem tudunk.
2020. szept. 20. 14:38
9/11 A kérdező kommentje:
Jogi megoldást szeretnék kérni, mert sajnos ez a sokadik alkalom, amikor üldöz minket, tönkreteszi a dolgainkat vagy iszonyú hangos dolgokat csinál egész nap. Ezt egyébként ki is jelentette, hogy zavarja, hogy más is lakik ott. Egy hatalmas emberről van szó, anyukám és én felakkora nők vagyunk, félünk tőle, de elvileg közös területen nem tudunk birtokvédelmi eljárást kezdeményezni.
2020. szept. 20. 14:46
10/11 anonim válasza:
7. lehet hallani, egy idösebb ember lehet már nem hallja, de egy fiatal igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!