Kérhetnek ezért több közösköltséget?
Hárman élünk a lakásba. Anyu én nővérem.
Mindannyiunknak van párja is de egyik se lakik itt. Viszont átszoktak jönni,van mikor itt is alszanak. Általába hétvégén a nyáron 1-2 alkalom a nővérem és az én barátom hétköznap is.
Az egyik szomszéd azt jelentete közösképviselőnek hogy nem 3 hanem 6 ember lakik a lakásba és ezért felemelték nekünk a közösköltséget.
Anyu beszélt a közöskepviselővel de nem akarja visszavenni a költségeket azt mondta örüljön hogy nem számlázza ki utolagosan a többletet. Van vmilyen jogszabály hogy a saját lakásba alkalmanként nem alhat ott vki,nem maradhat ebédre vqgy csak úgy egész nap nem lehet ott?
Jegyzőnél törvényességi felügyeletet kell kérni. Nagyapám társasházában is ez van, egy olyan épület elbontása a célja egy ottani hangos kisebbségnek, aminek a létezése az alapító okiratban szerepel, az alapító okiratot viszont csak egyöntetű szavazással, a tulajdonosok 100%-os egyetértésével lehet. Ezek az idióták meg összehívtak egy lakogyulest, amiben híztak egy határozatot, hogy szerintük el kell bontani. Nagyapám meg kirohogte őket, és a fent nevezett eljárás keretében helyrerakta a dolgot, és megsemmisíttette a határozatot - nehogy már egy szar lakogyules felülírjon jogszabályokat :D
Nálad ugyanez. Jegyzőnek el kell küldeni minden kapcsolódó dokumentumot (működési szabályzat, a határozat a megemelt kktsg-rol), és kérni a törvényes működés helyreállítását.
Szólni fogok anyunak hogy ne hagyjuk annyiba.
Azt hiszem a szemétdíjra hivatkozott a közös képviselő hogy heti 3 alkalommal mi több szemetet termelünk mert 6an vagyunk itt. De nem is mindig van itt mindenki párja
És hogy bizonyítja, hogy ott 6-an LAKNAK? Bejelentve gondolom 3-an vagytok, mert az számít. Alhat ott egy fél falu is, az még nem ott lakás. A szemetesek meg bejelentés alapján dolgoznak, nekem is anno csak nyilatkoznom kellett, hogy 4 ember helyett 2 van, mikor megvettük a lakást. És a lényeg: a szemeteseknek jeleztem, mert ők számláznak a közös képviselőnek. Ha pedig ő jelentett, akkor kérd ki tőle a beleegyező nyilatkozatodat, mert anélkül a telefonszámod se adhatja ki, nemhogy jelentgesse, hányan vagytok ott.
Kérdezd meg a képviselőt, hogy ha te azt mondod, hogy a kedves szomszédnál 20-an vannak állandóan, akkor nekik is feltolja az összeget? Nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!