Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Feljelentés csendháborítás miatt?

Feljelentés csendháborítás miatt?

Figyelt kérdés
Nos a helyzet az hogy kb 5-6 éve beköltözött a szomszédos parasztházba egy kisebbségi család.Az apjuk időközben meghalt,3 éve a három fia él a házban.Igazából normálisan éltek,nem volt velük baj.Viszont 1 éve a legnagyobb fiú kb 30-35 éves,elkezdett inni,ezzel egyidőben elkezdődött az állandó zenebömböltetés,éjszakába nyúlóan.A kisebbik öccse már elköltözött albérletbe mert nem bírta,a nagyobbik öccse is ki van készülve,kialvatlanul jár dolgozni.Minket is meglehetősen zavar,szóltunk neki normális hangon hogy este 8 után legyenszíves és ne dübögtesse a zenét,2-3 hétig abba is hagyta estére,de mostanában megint hajnali 3-4-ig dübögteti teljes hangerőn,nyitott ablak mellett.Nekünk kell ilyen meleg időben bezárt ablakok mellett,füldugóval aludni,a saját házunkban?Tegnap délután átmentem hozzá,és újból figyelmeztettem,de ő flegmán,úgymond elküldött a pitchába..kicsit felkaptam a vizet,majdnem tettlegességig fajult a dolog,de a feleségem kijött és visszafogott..egyébként ha az egyik kezem hátrakötnék is jöhetne a fajtájából 4-5 ember..198cm magas és 135kg vagyok 14 év amatőr boxxal a hátam mögött..de nem így akarom megoldani,nem akarom hogy engem húzgáljanak a rendőrök miatta..tegnap éjszaka újra ordítatta a zenét 23 órakor,hívtam a 112-őt,kijöttek a rendőrök,leállították...de ez így nem álapot.Bemehetek a helyi rendőrkapitányságra feljelentést tenni állandó csendháborítás miatt?Van értelme?Fog történni valami?Vagy önkormányzat?

2020. aug. 13. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármennyiszer kihívhatod a rendőröket. Másrészt a jegyzőnél lehet birtokvédelmi eljárást indítani
2020. aug. 13. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:

#2 Az öccse az egy teljesen normális srác,tisztelettudó,gépésztechnikus,vele nincs semmi bajom.Viszont a szóban forgó úriembert ott törném el ahol nem hajlik.Egyet kell értsek az általad leírtakkal,jobb lenne nélkülük minden.

#1 Tehát ha jól értelmezem ilyen nem létezik hogy feljelentés csendháborítás okán?Csak a birtokvédelmi eljárás?

2020. aug. 13. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a birtokvédelmi eljárást tudom. De a rendőrséget bármennyiszer kihívhatod, egymás után is
2020. aug. 13. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
32%

Megvárod amíg elhallgat a zene, utána úgy is megy aludni.

Rá 20 perc múlva beindítod a fűnyírót, vagy te szolgáltatod neki a zenét.

Majd ha rájön, hogy nem tudja kipihenni magát, akkor abba fogja hagyni.

2020. aug. 13. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:
rebdőrség majd ők intézik a dolgot , de ha biztosra akarsz menni akkor jegyző . "A birtokvédelmi kérelmet annál a jegyzőnél lehet írásban vagy szóban előterjeszteni, amelynek illetékességi területén a birtoksértő magatartás megvalósul. A szóban előterjesztett kérelmet írásba kell foglalni."
2020. aug. 14. 17:54
 6/7 A kérdező kommentje:

# Persze,és akkor váljak olyanná mint ő..ez nem megoldás,a többi szomszéd korrekt,normális emberek.

#5 Egyelőre maradok annál,hogy amikor túlzásba esik a zenéléssel,akkor hívom a rendőröket,remélhetőleg vagy az úriember vagy a rendőrség megunja előbb utóbb a dolgot.Ha nem változik semmi akkor marad a birtokvédelmi eljárás.

2020. aug. 14. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Csendháborítás esetén nem is fontos a zajszintet bizonyítani. Elég, ha a zajkeltés érzékszervileg igazoltan zavaró, és indokolatlan ez kimeríti a csendháborítás fogalmát. NINCS dB!! Azt akkor nézik, ha szomszédnak közel a klímája, vagy éterem működik stb. Szabálysértési eljárás első kőrében általában figyelmeztetik, utána pénzbírság, majd akár pénz bírság mellet 90 napos elzárás(3. feljelentés).
2020. aug. 24. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!