Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szombaton vasárnap reggel...

Szombaton vasárnap reggel nyolckor kezdek otthon dolgozni a Husqvarna fűkaszámmal és a láncfűrésszel ilyenkor már a szomszédok sem tudnak mit csinálni?

Figyelt kérdés

20 év külföldi meló után vettem kertes házat nagy telekkel egy kisvárosban.Szeretek fával fűteni és fűvet vágni.

megvettem hozzá a legprofibb eszközöket.Husqvarna 545 RX fűkaszát és egy Husqvarna 560 XPG láncfűrészt.

Hozattam egy kamion rönkfát amit úgy terveztem szombat vasárnap napközben nyárig összevágok ha elfáradok a fűkaszámmal fűvet vágok a maradék időmben.

Mennyire zavarja ez a szomszédokat ha reggel 8kor kezdem?Szombat vasárnap?

2020. aug. 4. 16:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

"20 év külföldi meló után vettem kertes házat"

Húsz évnyi mosogatás után hazajött az "újmagyar" aki többnek gondolja magát a csóringer szomszédainál és már itt a gyíkon is egy bizonyos márka termékeivel próbál menőzni.

Világ életemben családi házban laktam, szerencsére mindig olyan helyen, ahol nem voltak bunkó szomszédok akik már előre elhatározták, hogy egész nyáron az összes szombaton és vasárnap zajongani fognak váltogatva a zajkeltő gépeiket.

Azzal senkinek sincsen baja, ha valaki csak hétvégén tud füvet nyírni, mert az -többnyire- egy óra alatt meg is van. Azután lehet grillezni, medencézni stb...

De az, hogy valaki az összes hétvégéjét tönkre tegye egy egész környéknek a zajszennyezésével arra mérget lehet venni, hogy valamiképpen reagálni fognak a szomszédok.

Lesz aki csak kérni fog, de lesz aki a jegyzőnél feljelent, vagy bömböltetni fog valami lakodalmas zenét és elmegy hazulról, de akkor se csodálkozzál majd, ha a kerekeidet rendszeresen kiszúrkálják.

A szomszédok találékonyak tudnak lenni, ha valaki direkt módon szemétkedni kezd velük.

Főleg egy újonnan odatelepült jövevény.

2020. aug. 5. 10:17
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

Én pl. mindig konyhakészre felvágott fát rendeltem, hogy ne is zavarjam a szomszédaimat, mert meg akarok spórolni pár ezer Ft-ot azzal, hogy magam vágom fel.

Természetesen már visszatértem a gázra, mert a fával már gazdaságtalan.

2020. aug. 5. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos nem sajnos, nem mindenkinél van meg egy óra alatt a fűnyírás, mint pl nálunk sem.

Nagy udvar, tele dísznövényekkel, a tóval, az épített medence körül is fű van. Igen van, ahol 2-3 órát is igénybe vesz, de itt ebben a faluban szinte mindenkinek nagy az udvar, tehát olyan sok mindent tenni nem lehet. Szerencsére mindenki tudomásul veszi, hogy ez ezzel jár.

2020. aug. 5. 11:08
 14/16 anonim ***** válasza:
61%
Én falun lakom de még így is borzasztó arra kelni mikor otthon vagyok 2 napot, tudnék aludni és keltenek reggel 7kor mert mindenki egyszerre kezdi a nyírást. Mi hétvégén mindig délután nyírunk füvet 5-7 óra körül mikor már nincs nagy meleg
2020. aug. 5. 13:49
 15/16 anonim ***** válasza:
27%

Helyes, napközben mi sem állunk neki, mert meleg van.

Esti órákban a legjobb.

2020. aug. 5. 13:52
 16/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egy kicsit elnéztétek a kérdést ,mert ha én jól értelmezem az úriember szombat és vasárnap reggel akar zajongani amit a 2020-as csend törvény nagyon szigorúan büntet! Én is megrögzött láncfűrészes vagyok és nem örültem a rendeletnek de ha a saját gyermekeimre gondolok akik hétvégén szeretnének tovább pihenni-egyet kell hogy értsek vele.Íme a bűntetésí tételek ha szomszéd rád hívja a jagellókat:

Hétköznap lakott területen belül reggel :7-20 óráig lehet füvet-fát vágni-nyírni

Szombaton és törvénybe foglalt pihenő napokon 9 és 12 valamint 15 és 18 óra KÖZÖTT! (tehát reggel 7 kor ugyan úgy megbüntethetnek min délután 1-kor)

Vasárnap-egész nap zaj TILALOM van érvényben!!!

Büntetési fokozatok: Figyelmeztetés

Figyelmeztetés és helyszíni bírság kiszabása 50-100.000ft között!!

Feljelentés 20-200.000 ft bírság szabható ki!!

Ha tényleg valódi a kérdés csak idő kérdése mikor szívod meg....

2020. aug. 15. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!