Milyen negatív élményetek volt főbérlőkkel?
Az albink tulaja elég nehéz eset, rokon gyerekektől kezdve növényeken át kb minden ki van tiltva a lakásból.
Ti mit tapasztaltatok?
Eleve a fogalmazás helytelen, ami sajnos elterjedt. A főbérlő az a személy, aki a tulajdonostól bérli az ingatlant és kiad szobát/szobákat az albérlőknek. Ez régen elég gyakori volt a bérházakban.
A tulajdonosokról eddig elfogadható a tapasztalatom. Amiben most lakunk normális. Mi is adunk ki lakásokat, oda mehet állat és gyerek is, sőt még a falfúrást is engedjük, mert nekünk az az érdekünk, hogy jól érezzék magukat és minél tovább maradjanak.
10 év albérletezés alatt laktam pár helyen (mind panel volt), vegyesek a tapasztalatok. A többség normális volt, de te a negatívakra kérdeztél rá, abból 2-höz volt szerencsém.
Az elsőt csak úgy hívtuk, hogy crazy woman. Nem adta meg a kapukódot (a kulcsot igen), mert "történtek itt már dolgok...". Amikor rákérdeztem, hogy mégis milyenek? Akkor jött a "Hagyjuk." Én mondtam, hogy ne hagyjuk, mert az én cuccaim lesznek a lakásban, nem az övéi. De nem mondta el. Felhívtam a figyelmét, hogy a kulcsot akár le is másolhatom, úgyse tud zárat cserélni odalent, mert adnia kéne minden lakónak. Erre elárulta a kódot.
Nem írta alá a hűségidős netem papírját, mert félt, hogy ha elmegyek, ottragad a nyakán. Hiába mondtam, hogy névre szól, nem címre, nem volt hajlandó elolvasni a szerződést.
Az első napon, mikor odaköltöztem, óránként 3-4 alkalommal felcsörgett valaki kaputelefonon. Ha beleszóltam, hogy ki az, letette. A végén már azt hittem, hogy valaki teszteli, hogy otthon vagyok-e. Mire leértem, eltűnt. A nap végén felhívtam a nőt, elmondtam, hogy mi volt és félek, hogy be fog jönni valaki, ha nem veszem fel a telefont, ezért saját költségen zárat szeretnék cseréltetni. Amikor azt mondta, hogy szó se lehet róla, közöltem, hogy akkor költözök. Így is lett.
A második inkább tetű volt, mint bolond. Novemberben megvette a lakást a fejünk felől, de azt mondta, hogy maradhatunk, mert befektetésnek veszi és úgyis kiadná. Minden feltétel maradt változatlan. Februárban megkérdeztem, hogy tarthatok-e cicát a lakásban. Azt mondta, persze. Már aznap le is foglalóztam egy maine coont. Március 8-án közölte, hogy költözzünk ki, mert idejön a fiával lakni. Elmesélte, hogy végig ez volt a terve, de nem akarta kifizetni a téli rezsit lakásvásárlás után. A macskakérdés meg nem érdekelte, tudta, hogy az már nem az ő gondja lesz.
A kauciót nem akarta visszaadni, mondván, hogy ő azt sose kapta meg a régi tulajtól. Erre mutattam neki a papírt, amit aláírt, hogy átvette. Azt mondta, hogy igen, aláírta, de nem vette át és ezért nem jár. Mikor bírósággal fenyegettem, meggondolta magát. A visszajáró címletek közé azért betett egy hamis tízezrest... Észrevettem, ő meg csak hebegett, hogy hát ő észre se vette, hogy hamis. Bolti eladóként nyilván nem vette észre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!