Miért Borsod és Szabolcs megye az ország legelmaradottabb, leginkább leszakadó részei?
10-es oké, de milyen adatban fejlődött? A leszakadó régiókat számtalan statisztikai adattal lehet leírni.
Amúgy sztem az a fontos, hogy hol hogy érzed magad a mindennapokban. Én amíg Debrecenben laktam, egyszerűen nem bírtam tolerálni a vasútállomást, a hülyén szervezett tömegközlekedést, és a normális kultúrprogramok hiányát (a huszadik kolbászfesztivál és virágkarnevál nem kultúrprogram), ahol jelenleg élek (Szfvár környéke), nekem minden szempontból jobb, még akkor is, ha itt is vannak hibák. Szóval ez egyéni preferencia kérdése is, ki hol érzi jól magát, ezért érdemes még fiatalon kipróbálni több várost, hogy el tudd dönteni, neked mi a fontos.
Borsodban a '90-es évek előtt voltak a nagy cégek, gallyra mentek. Jöttek az új cégek, ahhoz meg már nem feltétlen volt megfelelő szakembergárda.
Szabolcs? Folyamatos lepusztulás, elvándorlás, ez által kiöregedés.
Én személy szerint Pesten élek, viszont rengeteg embert ismerek akik gyakorlatilag vidéken élnek, és nagyobb projektekre (építőipar) feljárnak. Nyilván csak szobát bérelnek, akár többen is, viszont pár hét munka után csinálnak 1-1 szabad hetet amikor otthon vannak.
Nyilván nem az a naponta feljárós helyzet, de hasonló mintha külföldre járnának, csak mégsem egész napos út, meg több 1000 km a családtól, hanem 2-2,5 óra. ÉS mégis jobban keresnek mint Szabolcsban.
De ha azt nézem, apámék korában még 4-5 óra vagy több volt feljutni, akkor ahhoz képest most esti órákban "háztól-házig" alig több mint 2 úgy, hogy nem is sietek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!