Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Panel probléma, felső lakó....

Panel probléma, felső lakó. Mit tennél?

Figyelt kérdés

3.on lakom, felettem a zárószinten lakik egy pár. A férfinak előző kapcsolatából van egy 7-8 éves lánya. Hálistennek nem itt él velük, mert már rég megőrültem volna. De kéthetente hétvégére itt van és akkor megy a trappolás, puffogás, gyerekzsivaly.

Engem ez rendkívüli módon idegesít, mert ezek a hétvégék számomra kuka. Még úgy is, hogy itt a nyár és igyekszem eleve sokat mozogni, tehát elmenni itthonról. De még este 9-kor is trappolás, hangoskodás.

Alapvetően jóban vagyunk a szomszéddal, noha közös témánk nincs, de köszönünk egymásnak és egyszer lejött a lakásba, mert az ő lakásukból szivárgás történt felém. Rákérdeztem pár hete, hogy mi ez a hangzavar bizonyos időközönként több napig, mert nagyon hangosak és hallom a trappolást. Mondta, hogy a lánya van itt ilyenkor. Nem tudom, hogy csak én vagyok az, akinek egyből eszébe jutna egy ilyen kérdés után, hogy lehet rá kéne szólni a gyerekre, hogy ne rohangáljon, hangoskodjon a lakásban? Ezek szerint igen, mert most is itt van a gyereke és reggel 8kor

(főleg hétvégén) is hangoskodik. Basszus, nem akarok köcsög lenni, de a társas együttélésnek is vannak szabályai. Én olyan halkan élek, hogy észre sem veszik a szomszédok. Miért nem lehet ezt egy kicsit visszaadni nekem?

Ti mit tennétek? Mindig kibírni kéthetente azt a 2-3 napot tűrve ezt, vagy azért a lépcsőházban elkapnátok, hogy legyen már szíves szólni a gyereknek, ha itt van, hogy halkabban, mert szomszéd van alatta?!

Nem szeretem a konfliktusokat, inkább kerülöm, de ép ésszel fel nem fogom, hogy miért nem lehet rászólni a gyerekre. Ennyire proli lehet egy szülő, hogy belexarik? Nálam csak problémásabb szomszédjaik lesznek, ha én innen elköltözök, márpedig erőteljesen fontolgatom ezt.

2020. júl. 18. 09:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

10

Ezeket a hülyeségeket felejtsd el, mert büntethető rongálás s vissza is kaphatod.

Ha a szó nem használ, ki kell utálni otthonából törvényesen.

Nyomass neki "add ide a didit" órákon át ismételve ezen 1 számot, amikor nem vagy otthon...s ha kérdi, akkor nem tudom, miről beszél, de ha ilyen rossz itt lakni, akár el is költözhet;)

2020. júl. 18. 12:46
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod alátámasztani, valami apróbb hangfal is megteszi, 2 vagy 4 konzol is megteszi:

[link]

2020. júl. 18. 13:04
 13/17 anonim ***** válasza:
15%
Ugye neked sose lesz gyereked? Mert lehet meglep de a gyerekek mozognak sőt néha hangot is adnak ki magukból. Reggel 8 meg nincs olyan korán hogy ne mozdulhasson. Én ezeket nem látom olyan egetrengető problémának, nem naponta ölik egymást.
2020. júl. 18. 15:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

13-asnak, 9-es vagyok:

Az egy dolog, hogy a gyerekek mozognak, hangoskodnak, de egy jó szülő rájuk szól ilyenkor, és visszafogja őket.

De sok szülő erre nem képes, és nemtörődöm módra hagyják őket dorbézolni.

Azért gondolj bele, hogy milyen kellemetlen lehet ezt a zajongást hallgatnia nap mint nap a szomszédoknak.

Nekem sajnos mindennaposak voltak ezek a dolgok, és nem csak pár percig tartottak sosem. Sőt már az előző lakóknál is ez volt, azoknak is rendszeresen zajongtak a gyerekeik, reggel is, este is, hétvégenként meg még gyakrabban.

Lehet, hogy nem egetrengető problémák ezek, de hidd el, hogy eléggé idegtépőek tudnak lenni. :/

2020. júl. 18. 16:30
 15/17 anonim ***** válasza:
94%

14.es Hát én laktam már kisgyerekes család és autentikus roma házaspár mellett is. Gondolkodás nélkül költöznék be utánuk egy csak kisgyerekesek által lakott panelba hidd el:-D

A szülő sokszor rászól ám a gyerekre, de a panelban sajnos az is meghallatszik ha leejti a kisautót a földre vagy hangosabban nevet. Úgy gondolom, aki panelba költözik az vállalja ezeket is.

2020. júl. 18. 16:55
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

15-ösnek:

Hát ha még csak egyszer-egyszer leejtenék a kisautót vagy hangosabban nevetnének, de ezek fölöttem le-föl autóztak vagy bicikliztek /vagy nem tudom mivel mentek ide-oda a lakásban azok a kölkök/, ill. nem hangosabban nevettek, hanem konkrétan ordított az egyik gyerek, míg a másik család gyerekei "csak" hangosan beszéltek, de a szülei nem szóltak rá, azok is kiabáltak velük együtt.

Vagy dobálgattak, gurítgattak valamilyen golyó félét, és rohangáltak, dobogtak, zuhogtak a lakásban. :/

Mint akik kint vannak a parkban, vagy a játszótéren.

Kész agyrém ezt nap mint nap hallgatni, szóval ha innen egyszer költözöm, akkor semmiképpen nem fogok olyan helyre költözni, ahol felettem kisgyerekes szülők laknak, meg lehetőleg mellettem és alattam sem.

Persze idővel lehet, hogy ott is cserélődnek majd a lakók, de bízom benne, hogy harmadszor már nem fogok ki ilyen nemtörődöm szomszédokat.

Az viszont igaz, hogy a panelnak ez sajnos sok helyen a hátránya, főleg olyan helyeken, ahol ilyen bunkók a lakók...

2020. júl. 18. 17:11
 17/17 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy, még egy hatalmas probléma a panelban, hogy az istenverte emberek járólapozzák meg parkettázzák!

Miért baj ez?

Mert jobban átviszi a zajokat a szomszédnak. Nem véletlen volt pvc meg szőnyeg mindenhol eredetileg lerakva.

Ja, hogy ezekre vigyázni kell? Vadember, miért megy panelbe vajon...pénze van, de viselkedése az nincs kb, mint kölkeinek...

2020. júl. 18. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!