Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Panel probléma, felső lakó....

Panel probléma, felső lakó. Mit tennél?

Figyelt kérdés

3.on lakom, felettem a zárószinten lakik egy pár. A férfinak előző kapcsolatából van egy 7-8 éves lánya. Hálistennek nem itt él velük, mert már rég megőrültem volna. De kéthetente hétvégére itt van és akkor megy a trappolás, puffogás, gyerekzsivaly.

Engem ez rendkívüli módon idegesít, mert ezek a hétvégék számomra kuka. Még úgy is, hogy itt a nyár és igyekszem eleve sokat mozogni, tehát elmenni itthonról. De még este 9-kor is trappolás, hangoskodás.

Alapvetően jóban vagyunk a szomszéddal, noha közös témánk nincs, de köszönünk egymásnak és egyszer lejött a lakásba, mert az ő lakásukból szivárgás történt felém. Rákérdeztem pár hete, hogy mi ez a hangzavar bizonyos időközönként több napig, mert nagyon hangosak és hallom a trappolást. Mondta, hogy a lánya van itt ilyenkor. Nem tudom, hogy csak én vagyok az, akinek egyből eszébe jutna egy ilyen kérdés után, hogy lehet rá kéne szólni a gyerekre, hogy ne rohangáljon, hangoskodjon a lakásban? Ezek szerint igen, mert most is itt van a gyereke és reggel 8kor

(főleg hétvégén) is hangoskodik. Basszus, nem akarok köcsög lenni, de a társas együttélésnek is vannak szabályai. Én olyan halkan élek, hogy észre sem veszik a szomszédok. Miért nem lehet ezt egy kicsit visszaadni nekem?

Ti mit tennétek? Mindig kibírni kéthetente azt a 2-3 napot tűrve ezt, vagy azért a lépcsőházban elkapnátok, hogy legyen már szíves szólni a gyereknek, ha itt van, hogy halkabban, mert szomszéd van alatta?!

Nem szeretem a konfliktusokat, inkább kerülöm, de ép ésszel fel nem fogom, hogy miért nem lehet rászólni a gyerekre. Ennyire proli lehet egy szülő, hogy belexarik? Nálam csak problémásabb szomszédjaik lesznek, ha én innen elköltözök, márpedig erőteljesen fontolgatom ezt.

2020. júl. 18. 09:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
32%

Mondjuk valszeg en kivetel vagyok de engem pont megnyugtatna.

Ugyanis ram is szoltak màr szomszedok, en nap mint nap folyamatos szorongasban élek a sajat lakasomban, hogy ne zavarjak senkit.

Es ha mondjuk zengene az egesz hàz akkor ugy erezném, élhetek en is nyugodtan, berakhatok zenét pl, kicsit felszabadito.

Vagy neha veszekedtünk, kiabalas volt, de neha hallom ezt a masik szomszedban is. Az lehet hülyen hangzik, de olyankor megnyugtat hogy nem en vagyok az ufo a hàzban masoknal is zajlik az élet.

Nekem pont szorongàs oldo, ha màsok "lazàk".es kezdek megbyugidni hogy nem muzeumban élek.

Egyedül az zavar amikir vmi öreg egesz ejszaka orditattja a tv t mert süket es reggel 7 kor kapcsolja le.

De ezek mindig idöszakok csak valahogy.

Baratom egyszer kerdezte is, hogyhogy nem hallalni most semmit, talàn bemurdelt az öreg?

2020. júl. 18. 09:35
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem értem, minek a vakarózol még ezen....zajonganak, felsétálsz s becsöngetsz.

"Szia! Most már sokadik alkalommal tűrtem a zajongásodat, de eddig tartott türelmem, ezért kérlek alkalmazkodj a közösségi csendhez, ami közös érdek.Értem, hogy itt a gyerek, de ez nem játszótér ugrálásra, hanem panelház-lakás.Most ezt békésen-jó viszonyt megőrizve megtehetnéd vagy én is lehetek zajos-zajosabb zsinórban akár, de azt nem hiszem, hogy szeretnéd.

Tehát, megoldható a tiszteleten alapuló közös csend, mint régen volt?"

Ennyivel is rövidre zárhatod a problémát.

Ha megteszi, semmi gond. Amennyiben meg nem s hallod tovább a szemétkedést, akkor felfúrsz egy hangfalat a plafonra hangszóróval felfelé, teszel egy szivacsot körbe, így csak őket zavarja a hang s elég 2-3 szinten a hangerőszabályzó.

Pár napig járatod éjjel-nappal s szeretnék ők is a csendet újra.

A feljelentést meg a rendőrök is leszarják, hiszen halkan szól...beszédhangerőn s lássuk be, akkor szótlanul kellene ülni otthon, amit senki sem tesz meg;)

A rendőrnek meg nincs joga bemenni lakásodba, elküldheted.

Ámen.

2020. júl. 18. 09:58
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

Én pont ilyen vagyok: csendben éldegélek itthon és hallgatom, ahogy a szomszédban a 4 éves lebontja a lakást, szintén hétvégi gyerek.

Ezt csak úgy tudod megoldani, ha szólsz neki. Nekem, ha ilyet mondanak, hogy mi ez a trappolás, egyből leesett volna, hogy nem véletlen a kérdés. Sajnos a gyerekesek (és innentől durván le leszek pontozva) idióták. Azt hiszik, hogy az ő létezésük mindenek felett áll, az ö porontyuk a leglegleg, és jaj annak, aki nem oszja ezt a meggyőződést.

Ha szólsz neki, szinte biztos lehetsz benne, hogy vérig fog sértődni, és örülhetsz, ha nem szerez be egy lovat a gyerek mellé, hogy biztos legyen a nyugalmad.

2020. júl. 18. 10:02
 4/17 anonim ***** válasza:

A gyerekek változnak. Lehet, hogy jövőre már nem trappol, nem zsibong, komolyodik, kevésbé lesz játékos.

Addig is: én szólnék, hogy nagyon zavaró. De úgyse fog napi 24 órában nyugton maradni a gyerek akkor se, ha rászólnak.

Máshol is van zaj, családi házas környéken folyamatosan fémvágás, köszörülés, bütykölés, udvaron vihogás, kakas stb. Hétvégén főleg.

2020. júl. 18. 10:04
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
3 vagyok. A 2-esnek igaza van. Ha szólsz, és továbbra is ugyanez van, egy csendes szombat késő estén bekapcsolod a rádiót, akár becsaphatsz pár ajtót is, és bekapcsolod a porszívót. A húskloffoló is necces tud lenni vasárnap hajnal 1-kor. Ezt beveted 1-2 alkalommal a gyerekes hétvégeken, és hidd el le fog esni nekik, hogy változtatni kéne.
2020. júl. 18. 10:05
 6/17 anonim ***** válasza:
57%
5 Igen, csak érted akkor ő másokat is zavarna ezzel, nem csak azt, akire haragszik.
2020. júl. 18. 10:33
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

6

Az 5 javaslatában igazad van, az másokat is zavarna...tény.

A szerelt hangfalas senki mást nem zavarna, mert célirányos a hang terjedése s alacsony hangerőn lenne, így a rezonancia se terjed távolabb tőle sokkal.

2020. júl. 18. 10:42
 8/17 A kérdező kommentje:
Ha úgy csinálom meg, ahogy írta, nem fog mást zavarni. Most van egy kis köralakú bluetooth hangszóróm, pont olyan a csillár, hogy plafonhoz fel tudom rakni szorosan, szól rendesen a zene, és felfelé van a hangszórója a plafonnak.
2020. júl. 18. 11:03
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az a baj, hogy sok ilyen szomszéddal nem lehet mit kezdeni, mert ha szólsz nekik, akkor még nekik áll feljebb, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak.

Meg sokuknál alapból eszükbe sem jut, hogy ezekkel a hangoskodásokkal esetleg zavarhatnak másokat.

A felettem lakók is ilyenek voltak, és még nekik állt feljebb, amikor szólva lett nekik.

Szerencsére az utóbbi pár hónapban már nincsenek itt a gyerekek, szóval lehet, hogy mégiscsak használt a dolog, hogy szólva lett nekik.

De amúgy én is már a költözést fontolgattam, bár néha még most is zörögnek, zuhognak, még ha már nem is annyit, mint korábban.

Legalábbis a gyerekhangok már nem hallatszódnak.

Annak meg szerintem nem sok értelme van, hogy visszazörögsz nekik valamilyen módon, én is vertem a falat meg felkiabáltam, hogy: "Én is tudok ám felfelé zörögni b****átok meg!", de semmi változás nem történt. Csak miután szólva lett nekik, azután nem sokkal kicsit elhalkultak, de szerintem a gyerekek átköltöztek az anyjukhoz máshová, és azért nem hallom a hangjukat, mivel az apa és az anya hol jóban vannak egymással, hol meg összevesznek.

2020. júl. 18. 11:30
 10/17 A kérdező kommentje:
Egyszer kérdeztem rá pár héttel ezelőtt. A válasza a kérdésemben. De nem kapcsol a fhaszkalap. Na most valószínűleg pillanatragasztóval kinyomom a postaláda zárat nála, esetleg purhabbal a villanyóráját.
2020. júl. 18. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!