Megvan az előnye és hátránya is. A legjobb szerintem a nagyvárosok családi házas övezetében lakni, de nyilván pont ott a legdrágábbak a házak, szóval átlagemberként nemigen fogsz ilyen helyen otthont szerezni.
Mi nagy megyeszékhely mellett 10 km-re lakunk "faluban", itt azért egy jó tíz-tizenöt millióval olcsóbbak ugyanazok a kaliberű házak, be lehet járni a városba dolgozni (kocsival pillanatok alatt bent van az ember), van a közelben minden, ami kell, bolt, orvos, szórakozási lehetőség, nyugalom.
Cserébe viszont a tömegközlekedés katasztrófa és nemigen lehet megúszni két kocsi nélkül egy családban. Gyerek nélkül még csak-csak, én is bevállalom egyelőre, hogy napi közel 2 órát utazok oda-vissza (igen, a 10 km-re lévő városba...), de gyerekkel valószínűleg kénytelenek leszünk venni még egy autót, mert mire őket beadom, hazahozom oviból már lesz az napi 3 óra ingázás is. Na, azért ez nem fér bele, csakhát két kocsit fenntartani ugye nem olyan olcsó dolog...
Nekünk is 2 kocsink van,nem mondom h drágább.
De a biztositàsa annyi havonta mint egy bérlet tömegközlekedésre havonta.
Nem vagytok idöhöz kötve,nem beszélve arròl ha valamelyik kocsi szervizbe megy ott van a màsik.Nem kell mindenkinek tömegközlekednie napokig akár.
Én városban 6kmre dolgoztam a lakhelyemtöl.vàroson belül.
kocsival 10 perc az ut,ha buszonznom kellett 1òra 10 perc volt az ùt mert átkellett szàlnom és 10 percet sétàlnom a buszmegállòbòl.
Màr a vàrosban is a végén 2 kocsi volt,de most falun vagyunk sokkal könnyebb.
Igaz h drágàbb de nem mennék bele hosszùtàvon az 1 autòba se itt se városban.
Igy van ,igaz h mindenben van jò és rossz.
Kinek mi fér bele,mérlegelni kell.
Én nem bántam meg a falut,igaz fél òra be,fél òra-40 perc(forgalomtòl függöen) az ùt haza ha kifogsz egy traktort és nem tudod megelözni akkor méghosszabb😂de teljes mértékben megszoktuk.Nekem 10 percnek tünik az ùt.
Biztos voltam benne, hogy változóak lesznek az olvasók válaszai. Ez várható is.
Neked kell számba venni, hogy mik az elvárásaid és azokat megtalálod-e a kiszemelt faluban. Jól nézz körül az utcákban, mennyire gondozottak maguk az utcák és az udvarok is. Nagy súlyt fektess a leendő szomszédaidra: kik ők, mennyire társas lények, barátságosak-e. Persze, lehet, hogy pár hónap múlva eladják a házat és olyan szomszédod lesz, hogy...
Vedd számba a gyerekek iskoláztatását, ingázást a munkahelyre, bevásárlást és mindazt, amit előttem már említettek.
Van akinek jó a falu, van, akinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!