Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jó falun lakni?

Jó falun lakni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 14. 05:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Megvan az előnye és hátránya is. A legjobb szerintem a nagyvárosok családi házas övezetében lakni, de nyilván pont ott a legdrágábbak a házak, szóval átlagemberként nemigen fogsz ilyen helyen otthont szerezni.

Mi nagy megyeszékhely mellett 10 km-re lakunk "faluban", itt azért egy jó tíz-tizenöt millióval olcsóbbak ugyanazok a kaliberű házak, be lehet járni a városba dolgozni (kocsival pillanatok alatt bent van az ember), van a közelben minden, ami kell, bolt, orvos, szórakozási lehetőség, nyugalom.

Cserébe viszont a tömegközlekedés katasztrófa és nemigen lehet megúszni két kocsi nélkül egy családban. Gyerek nélkül még csak-csak, én is bevállalom egyelőre, hogy napi közel 2 órát utazok oda-vissza (igen, a 10 km-re lévő városba...), de gyerekkel valószínűleg kénytelenek leszünk venni még egy autót, mert mire őket beadom, hazahozom oviból már lesz az napi 3 óra ingázás is. Na, azért ez nem fér bele, csakhát két kocsit fenntartani ugye nem olyan olcsó dolog...

2020. júl. 14. 09:54
 12/16 anonim ***** válasza:
49%
2 kocsi konkrétan van annyiban mint albérlet+rezsi egy átlag megyeszékhelyen
2020. júl. 14. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Nekünk is 2 kocsink van,nem mondom h drágább.

De a biztositàsa annyi havonta mint egy bérlet tömegközlekedésre havonta.

Nem vagytok idöhöz kötve,nem beszélve arròl ha valamelyik kocsi szervizbe megy ott van a màsik.Nem kell mindenkinek tömegközlekednie napokig akár.

Én városban 6kmre dolgoztam a lakhelyemtöl.vàroson belül.

kocsival 10 perc az ut,ha buszonznom kellett 1òra 10 perc volt az ùt mert átkellett szàlnom és 10 percet sétàlnom a buszmegállòbòl.

Màr a vàrosban is a végén 2 kocsi volt,de most falun vagyunk sokkal könnyebb.

Igaz h drágàbb de nem mennék bele hosszùtàvon az 1 autòba se itt se városban.

Igy van ,igaz h mindenben van jò és rossz.

Kinek mi fér bele,mérlegelni kell.

Én nem bántam meg a falut,igaz fél òra be,fél òra-40 perc(forgalomtòl függöen) az ùt haza ha kifogsz egy traktort és nem tudod megelözni akkor méghosszabb😂de teljes mértékben megszoktuk.Nekem 10 percnek tünik az ùt.

2020. júl. 14. 10:18
 14/16 anonim ***** válasza:
79%
*nem mondom h nem drágàbb
2020. júl. 14. 10:18
 15/16 anonim ***** válasza:
34%

Biztos voltam benne, hogy változóak lesznek az olvasók válaszai. Ez várható is.

Neked kell számba venni, hogy mik az elvárásaid és azokat megtalálod-e a kiszemelt faluban. Jól nézz körül az utcákban, mennyire gondozottak maguk az utcák és az udvarok is. Nagy súlyt fektess a leendő szomszédaidra: kik ők, mennyire társas lények, barátságosak-e. Persze, lehet, hogy pár hónap múlva eladják a házat és olyan szomszédod lesz, hogy...

Vedd számba a gyerekek iskoláztatását, ingázást a munkahelyre, bevásárlást és mindazt, amit előttem már említettek.

Van akinek jó a falu, van, akinek nem.

2020. júl. 16. 08:58
 16/16 nagyontamas válasza:
88%
A mi falunkat egy tó választja el Pécstől. Minden útja aszfaltozott, minden közművel rendelkezik. A városból ide menekülnek az emberek. Ha sétálni, futni, bringázni, horgászni van kedved 500m-re van a tó. Saját madaraink vannak, akik tőled pár méterre szkennelik a bokrokat, nem érdekel a gyümölcs ára, mert ingyen szedsz a fákról. Lehet, kutyád, macskád. Vannak hátrányai is. Autóba kell szállnod (van busz is), ha be akarsz vásárolni. A helyi ÁFÉSZ boltba silány a választék. Nyírni kell a füvet. A kutyák, ha eszükbe jut, éjszaka kommunikálnak. A madarak köszöntik a hajnalt. Van kakas is a közelben. Ha ezek zavarnak, nem a falu való neked.
2020. júl. 16. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!