Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédban lakó pár gyermek...

A szomszédban lakó pár gyermeke nagyon megszeretett engem, délutánonként mindig becsenget hozzám, nagyapókának nevez. Hogy lehetne erről leszoktatni?

Figyelt kérdés
Mármint az örökös csengetésről meg a nagyapókázásról. Még alig múltam negyven. Nem vagyok én az ő nagyapja. És az, hogy egy délután legalább tízszer csenget, lassan már elviselhetetlen. Szinte zaklatás. De ő nem fogja fel a kis ötéves eszével.

2020. jún. 29. 15:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"A lépcsőházba éppen az ő szülei tettek ki egy virágtartó-állványt."

Tedd el olyan helyre, ahol nem éri el, és ha számonkérik rajtad a szülei, megindoklod jogosan azzal, hogy nem képesek megnevelni a csemetéjüket. (Mert egyébként ez az ő saruk, nem a kissrác a hibás azért, hogy hiperaktív).

Hacsak... Azért nem szólsz nekik mert "puerto ricoi" a család?

2020. jún. 29. 15:42
 12/20 A kérdező kommentje:
A szülei ugyanúgy pedagógusok, ahogy én. De valahogy nem fogják fel, hogy ez a nagy szeretet már terhes a másik félnek. Azt hiszik, én mindig "használható" és "zavarható" vagyok, mert egyedülálló vagyok, nincs családom. Az igaz, hogy egyedül élek, de némi nyugalomra nekem is szükségem lenne. Már többször elmondtam ezt a szülőknek, de ők csak nevetgélnek, amikor erről beszélek, azt mondják, majd valamikor leszokik erről a kisfiú.
2020. jún. 29. 15:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"de ők csak nevetgélnek, amikor erről beszélek, azt mondják, majd valamikor leszokik erről a kisfiú."

Ahamm... És gondolom a jó viszonyt kockáztatni nem akarván te nem ellenkezel velük? Mert ez a baj. Határozottan meg kell mondani, hogy ez téged zavar, hogy van határa a dolgoknak, és ha nem tetszik, nem muszáj minden nap vigyorogni egymásnak.

2020. jún. 29. 15:57
 14/20 anonim ***** válasza:
98%
Ha nyugalmat akarsz, kénytelen leszel konfrontálódni velük.
2020. jún. 29. 16:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer fogd meg a kisfiúnak a kezét, vidd haza, mond meg a szülőknek, hogy most nem alkalmas, szívesen látod, de nem naponta 5 alkalommal, mert dolgod van, amiben zavar. Majd átszólsz, ha alkalmas.
2020. jún. 29. 16:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Pedagógus szülő vagy nem, a kisgyermek azért megy állandóan hozzád, mert otthon nem foglalkoznak vele, nálad viszont igen. Ezért kedvel Téged.

A szülők tudomására kell hozni, hogy nem vagy a rokonuk, van elég elfoglaltságod, a gyermeket meg egyébként ne hagyják csatangolni a lépcsőházban, hanem figyeljenek rá. Milyen pedagógus lehet az, aki mindezt nevetgélve, figyelmen kívül hagyva más ember magánszféráját hagyja, hogy a gyerek jöjjön-menjen? E így nem korrekt.

2020. jún. 29. 16:42
 17/20 anonim ***** válasza:
26%
Én már rég leüvöltöttem volna a kisklambónak a fejét, hogy takarodjon haza, mert különben baj lesz, hogy a füle kétfelé állt volna. Ha te ekkora papucs vagy, meg is érdemled.
2020. jún. 29. 16:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne nyiss ajtót neki. Előbb-utóbb csak megunja.

Az a baj, hogy ha a szülők tojnak rá, akkor más megoldást nem igazán tudok, csak nem veszik össze az ember egy kisgyerekkel. :D

2020. jún. 29. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez tenyleg abszurd. Es egy kisebb gyereken vagy rajta kene tartaniuk a szemuket a szuloknek, vagy ha pontosan tudjak, erezni, hogy ez nem cukisag, hanem szomszed bacsi baszogatasa.

Szegeny gyereknek ne mondd, csak a szuleinek.

2020. jún. 29. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el megfizettetni velük a felbontogatott joghurtok árát. Akkor majd talán nem vigyorognak az egészen olyan lelkesen.
2021. jan. 2. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!