Miért játsza meg a szomszédom hogy gazdag?
Szerintem igen, sajnos ennyire „elborult az emberek agya manapság”. Nem véletlen, hogy lasszóval kell rendes, értelmes szakembereket fogni (nem csak a kivándorulásuk miatt), sokkal trendibb semmihez nem értő celebnek lenni, és a gyerekek közül sokan youtuberek vagy e-sportolók akarnak lenni… Nemrég dolgozott nálunk egy festő-mázoló srác, ő azt mesélte, hogy nem talál magának értelmes embert a vállalkozásába, hiába fizetne nettó 400 ezer körül, a sulikból kikerülők közül jó, ha 1-2 a szakmában marad, de sokszor ők meg, khm, értelmileg nem ütik meg a mércét.
Pedig egy jó szakember értéket teremt, míg a celebek, youtuberek (tisztelet a kivételnek) és hasonlók, de még sok „többdiplomás szomszéd” is csak „földterhe burbókok”. Mondom ezt szintén „többdiplomásként”. :)
Kisebbségi komplexus.
Mark Zuckerberg meg elég vicces példa, mert pont ő az aki mindig faék egyszerűségű ruhában jelenik meg.
Nem keresi szarrá magát. Ahol lakunk, ott millió feletti a m2 ár. Ő kereshet kb 400 ezret. A felesége óvónő (talán ott is szarrá keresik magukat?). Szerintem ez itt átlag alatti kereset, itt jóval gazdagabb emberek laknak. Nem egy szomszéd jár Bentleyvel, Porschével, stb. Ahogy mondtam, a tesóm ajtósként dolgozik, pontosan tudom mik a fizetések. Alig volt munkájuk mostanában!
Zuckerberget pénzre értettem. Írhattam volna mást is.
Sògoromék is detto.
1 fizubòl élnek 2 gyerek ,feleség évek óta nem dolgozik.
Most vettek egy házat.A havi törlesztö több mint a fizetesenek a fele.Látszatra olyan mintha dölne a lé.
De hònapròl hònapra élnek.Minden egyes forinton spòrolnak.
Mindent havi részletre kérnek be.
A környéken jòmodù,mi tudjuk h nem oda valòk.De ök beakarnak illeszkedni,ök ott jòl érzik magukat.
Nem tudom mi lesz 10 év mùlva,ha beüt a krakk és nem tudják fizetni a házat.Mert 30 évre vették fel.nyugdijas korukig fizetik.
Mi is tervezünk házat venni de idösebbet és kisebbet.Annyi törlesztövel mint egy albérlet.De ök dupláját fizetik.
Nem értem miért jò igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!