Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki hogyan viseli a folyton...

Ki hogyan viseli a folyton okoskodó, mindenbe beleszóló emberek társaságát?

Figyelt kérdés
Legegyszerűbb azt mondani, hogy kerüljük az ilyeneket, de ez nem mindig jön össze. Új szomszédok vannak társasházban (ugyan csak bérlők). és áthívtam a fickót, hogy igyunk meg valamit. Már korábban bemutatkoztunk, meg gondoltam, majd összeismerkedésünk után az asszonyokkal együtt tartjuk a következőt. Ez az ember azonban - bár nem kértem - elkezdett elméletben rendezkedni, hogy nálunk mi hol van rosszul és hogy miért. A szekrényeket a másik oldalra, asztalt "két centivel arrébb", meg hogy tulképp minő bútorok valók a lakásunkba. Egyébként ő nem belsőépítész vagy lakberendező. Kikértem magamnak és a továbbiakban köszönésen kívül nem fogunk megejteni nagy összejárásokat. Na én így oldottam meg. Vagy másképpen kellett volna?
2020. jún. 2. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó volt a megoldásod, én is ezt tettem volna.
2020. jún. 2. 19:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ilyen munkatársnőm, aki mindenhez ért, így mindenbe beleszól. Próbáljuk kordában tartani, de nehéz, mert akaratos.
2020. jún. 2. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok szomszéddal összejárunk, én igazából ezeken a megjegyzéseken nevetni szoktam és visszakérdezek, hogy amúgy figyu már: te laksz itt? Erre általában észreveszik magukat.

Néhány ilyen finom rendreutasítás után levívtuk ezeket a csatákat. Azóta mindenki tudja hol a helye más lakásában. Max burkolt megjegyzések mennek.

A mi lakásunk teljesen rendben van. Modern bútorok, konyha, jó elrendezés, egyedi beépített szekrény, a burkolatok bár 10 évesek, az előző lakó választotta őket, de semleges színűek, igényesek. Nem cseréltettük le őket, mert csak átmeneti állomáshelyünknek tartjuk ezt a lakást, teljesen élhető, nem fordul ki a belem tőle, minket még kiszolgál. Mindent felújítottunk/felturbóztunk, ami ár-érték arányban nekünk megérte. Szeretjük a lakáskánkat, mindennek megvan a helye, nem zsúfolt, nincs tele kacatokkal, mindig rendezett hatása van, világos. Gondos gazdától vettük és mi is gondos gazdái vagyunk.

Ezzel szemben a szomszédoknál szedett-vedett bútor, kék, vagy rikító sárga fürdő, pepita járólap, 40 éves konyhabútor, stb. És még nálunk rendezkednének? Nyilván nem hagyom szó nélkül, de azért bunkózni sem szoktam. Szerintem ezek az emberek a saját "nyomorukat" (csúnyán kifejezve) akarnák kivetíteni ránk és minket is lehúzni. Csak hát nem megy. :D Van olyan szomszéd, aki tőlünk inspirálódva kezdett felújításba és esküszöm minden mozzanatukban azt érzem, hogy csak jobb legyen a miénknél.

Én sem szólok bele, hogy másnak ocsmány a fürdője, mert lehet neki pont az tetszik, vagy hogy nem praktikus a konyhája, mert lehet évekig gyűjtött rá, miért hozzam le az életről, hogy hosszútávon utálni fogja? :) Nem nekem kell használni és/vagy mindennap azt nézni.

Csak hogy egy apró példát mondjak a hülyeségre:

A mi konyhánkban nincs mosogatógép. Nem fért be a meglévő konyhába és nem akartuk átalakíttatni (az említett ár-érték arányba nem fért bele), úgy gondoltuk, hogy lehet enélkül élni. Nagyjából fél évig hallgattam, a szomszéd konyhafelújítása után, hogy "bibibí, nekünk az is vaaan". Én bár megfogalmaztam finoman, hogy hiába a bibibí, mi nem éreztük szükségét, örültem az örömének, és direkt nem mutattam ki neki soha, hogy gyerekes amit művel. Most, egy évvel később ő maga mondja el két hetente, hogy totál fölösleges, mert utálja pakolgatni és sosem használják... :D Na szóval én ezt ilyen lelki szegénységnek tartom. Van olyan szomszéd is egyébként, aki totál helyén kezeli a dolgokat és inspirálódtunk egymástól. Teljesen ugyanaz a lakásunk elrendezése, pl. tettünk polcokat valahova, megkérdezték, hogy zavarna-e minket, ha ők is tennének ugyanoda, mert nagyon tetszik nekik. Volt ilyen fordítva is. Szerintem ezzel semmi baj nincs.

Mindenesetre néha összejárunk, haverkodunk, de nem köttetnek ebből életre szóló barátságok. :)

2020. jún. 3. 09:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Éppen ez az, amiről írtál. A közmondás szerint is az én házam az én váram. Mi így érezzük magunkat benne komfortosan. Én sem kezdek el másnál rendezkedni vagy megjegyzéseket tenni. Esetleg otthon asszonnyal megbeszéljük, hogy ez náluk OK, de nálunk ilyen nem lesz.

Mellesleg a szomszédom egyáltalán nem volt bunkó, csak én nem kértem a tanácsait.

2020. jún. 3. 09:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. Lehet nem gondolta végig miről beszél. Ha úgy érzitek, hogy nektek ilyen kapcsolatra nincs szükségetek, akkor maradjon csak a köszönő viszony és ennyi. Ha viszont az az érzés megvan, hogy rendbe lehet hozni a rossz nyitást, akkor hajrá. Őszintén szólva néha jól jön, ha jó a viszony a szomszédokkal. Segítünk ebben-abban egymásnak, ha kell valami kölcsön, helyben sikerül megoldani általában, nincs szükség arra, hogy minden gépet megvegyünk pl. amit az életben csak egyszer használnánk, van aki locsolja a virágokat, amíg nyaralunk és még sorolhatnám (ezek persze mind kölcsönösek, nem kihasználás szintűek). Szóval én úgy érzem, hogy nem rossz dolog ez és megéri, de ahogy írtam is, érezhető, hogy ebből nagy barátságok nem lesznek. Teljesen más a felfogásunk, más az értékrendünk.
2020. jún. 3. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!