Adtatok már enni hajléktalannak? Főleg Pest!
Az a helyzet hogy nálam viszonylag sok étel meg szokott maradni. Főleg péksütik amik már nem igazán frissek nekünk de másnak sokat jelenthet, eddig mindig a kukába landolt.
Ha kivinném egy hajléktalannak megköszönné?
És ha éppen ittas nem támad esetleg nekem?
Nincs ebben semmi tapasztalatom vidékiként.
Nektek mik a tapasztalataitok a témával kapcsolatban?
Én középiskolás koromban gyakran odaadtam az uzsonnámat egy környékbeli bácsinak. Örült neki, bár nem nagyon kommunikált. Nem volt részeges, csak régóta élt "vadon".
Boltban is dolgoztam, ott a főnököm kapcsolatban volt egy hajléktalannal, aki jött hetente és elvitte a lejárt kenyereket.
Nyugodtan odaadhatod valakinek, vagy lerakhatod egy padra, majd elviszik.
Szerintem ne a kukába tedd - ha nem adod, valakinek személyesen oda, mert tartasz tőle -, hanem tedd átlátszó zacskóba, és olyan helyre, ahol megtalálja, akinek kellene...esetleg benne egy jól olvasható cetlit: "vigyél magaddal" szöveggel. (Nem egyszer láttam, hogy a hatalmas kuka konténerek fülére kötötték oldalt, a kifliket, egyebeket tartalmazó csomagokat. Mindig elvitték.)
Úgyis csak az vinné, aki rászorul.
Ha valakinek oda adod, akkor kérdezd meg, hogy: elfogadja-e?
Ha igen, csak add oda, és kész.
Elképzelhető, hogy elfelejti megköszönni, akkor se légy mérges rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!