Ha a fenti szomszédnak ugat a kutyája, mit tehetek?
Ne értsetek félre kérlek! Elfogadom azt is, ha szerintetek én vagyok túl igényes, de előtte olvassátok el kérlek.
Sok emeletes bérház, fenti szomszédban nagy testű kutyus. Kb két-három naponta reggelente (6-8 között) a kutyát, nem tudom milyen okból kifolyólag, kizárják a teraszra. Szerencsétlen kutya jelez, hogy be akar menni és ugat akár órákon keresztül, mert nem engedik be. Párommal ezt hallgatjuk egy ideje, kifigyeltük, hogy azért ugat a kutya, mert kizárják.
Egyik nap betelt a pohár, és mivel csengőn keresztül több napon át nem értem el őket (lehet nem szól a csengő, nem tudom, pedig tuti otthon voltak, mikor felmentem), egy levelet ragasztottam a csengőjükre, hogy legyenek szívesek a kutyát nem kizárni a teraszra reggelente.
Biztos észrevették, mert most kb két hétig nem lehetett hallani a kutyust, de ma reggel megint erre keltem, hogy egyre csak ugat a kutya.
Mi a teendő, ha a pihenésben zavar? Van, hogy 6.30kor már ugat, de nekem elég lenne 7kor kelnem. Nem a világ vége, de így szezonban (mezőgazdaság) az a fél óra is áldás sokszor. Szólongassam, ha többször megint előfordul, vagy mi a helyes megoldás?
Kutyabarát vagyok, nekem is volt kutyám, de volt olyan eset is, hogy délután 16-18ig hallgattuk, ahogy ugat a kutya folyamatosan. Azért na...
Ti mit tennétek a helyemben? Közös képviselőt zaklassam esetleg ha nem történik változás? Nehéz helyzet, mert a saját lakásában hadd csinálja már azt az ember amit akar, de hogy zavarja a pihenésem ez eléggé zavar.
A többi lakót nem tudom zavarja e, mert pont a sarki szoba teraszára engedik ki, ami a többi szomszédtól a legtávolabb van. Csak ugye mi alattuk vagyunk, ezért tisztán halljuk.
Személyesen fingom sincs kik ők, egyszer régen még beköltözésünk után nem sokkal találkoztam a kutyával meg egy sráccal (megsimiztem, és mondta a srác, hogy az x emeleten laknak). Azóta sem láttam őket az utcán, pedig sok a kutyás a bérházban.
Az állatvédőknek meg nem tusom bizonyítani, hogy tényleg kizárják. Videóm van róla, hogy az ágyban tisztán hallom hangosan, ahogy ugat a kutya, de nem tudom lefotózni, hogy tényleg a teraszról jön a hang. Ők meg simán letagadhatják, hiába hívok rájuk bárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!