Szombathely, Miskolc vagy Szeged jobb, élhetőbb város?
Igaz, hogy Szombathely a legnyugatibb, de sokan azt mondják, hogy egyáltalán nem élhetőbb város.
Vélemények?
Ha nem számít hogy közel legyél nyugathoz akkor Miskolc. Akik itt leszoljak azoknak fogalma sincs semmiről. Én éltem Szegeden is másfél évtizedet, van összehasonlítási alapon. Miskolc munka, kultúra, szórakozási lehetőség szempontjából sokkal jobb választás.
Az emberek Miskolcon másmilyenek, ez igaz de ha valaki megszokja ezt akkor utána nem nagyon akar majd mashova menni. Én is mindig hazavagytam. Kb olyan mint Olaszországban Nápoly, mindenki más leszolja de az ott élő emberek semmiért sem cserélnek el. Közbiztonságról annyit hogy van 4-5 utca és külterületei környék amit érdemes elkerülni de ez kb mindenhol így van. Szegeden pl a Kórház utca nagyon gázos rész. Az igazi cigok és a cigobunozes nem Miskolcon van hanem a kis borsodi (és nógrádi, szabolcsi) falvakban. A másik meg az hogy aki Miskolcon nő fel az nem fog megijedni a saját árnyekatol. Teljesen más mentalitás mint egy pesti ficsur... De ezeket még kell tapasztalni.
Szombathelyrol nincs tapasztalatom de az egy kisváros a másik kettőhöz képest. Ahogy mondják, a nyugati közelségben kívül semmi másért nem érdemes odamenni.
”Szegeden pl a Kórház utca nagyon gázos rész.“
“van összehasonlítási alapom”
Hogy mi van?😂
Téged úgy látszik átbasztak!🤣 Te Kecskeméten éltél, nem Szegeden.
Munkalehetőség Szegeden szinte nulla, ha valami csoda folytán találnál is...akkor szigorúan minimálbér. Szegednek (a város méretéhez képest) gyakorlatilag nincs ipara.
Utolsó@: Szegeden már a cserepes sor mint "gettó" nem létezik, az ottani svédeket kitelepítették, a házakat...vagyis ami megmaradt belőlük, azt bontják lefele. Tarján.... sosem értettem miért mondják egyesek hogy gázos rész...teljesen barátságos és biztonságos környék még este is. Dorozsma városrész...na igen..talán ott van egy két kocsma ahová rejtett erőforrások, derék svédek járnak, ahol borítékolható a balhé.
Szegednek általánosságba nézve, gyakorlatilag nemigen van zűrös része.
Ezek kozul:
1. Miskolc
2. Szeged
3. Szombathely
Aki Miskolcrol csak rosszat mond, az hazudik. Sajnos kevesebb figyelmet forditottak ra az elmult 40 evben, de ettol eltekintve a legelhetobb varos.
Pécset ajánlanám
Nem igaz, hogy ott ne lenne munka
Élhető, feltörekvő város
Szombathely se rossz
Miskolc nem túl biztonságos, meg jóval szegényebb is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!