Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Valóban ennyire marni kell...

Valóban ennyire marni kell egymást a társasházban, hogy rászólnak a kertben játszó gyerekekre otthontartózkodás alatt?

Figyelt kérdés

Kettő szomszédunk is megszólta, hogy lemennek a társasház közös kertjébe a kiskamasz gyerekeink hintázni, üldögélni, olvasni, rajzolni a padon. Hozzátenném, a hinta, a homokozó a ház építésekor már a kertben volt. A gyerekek nem hangoskodnak, nem rosszalkodnak! Persze, egyszer-egyszer sikerül megemelni a hangjukat, de szerintem, ez hozzátartozik az élethez.

Közölte az egyik szomszéd, ez nem játszótér, menjenek a játszótérre. :-o Most, amikor le vannak zárva a játszóterek, itthon tartózkodásra vannak ítélve a gyerekek (is), valóban ez a legnagyobb baja egyes embereknek, hogy a házban élő 4-5 gyerekek néha lemegy a kertbe? :-o (mellesleg, közös használatú a kert a társasház alapító okirata és a házirend szerint)

Másoknál is vannak szomszédok, akik hasonló hozzáállással nehezítik a "Maradj otthon" helyzetet?

2020. ápr. 5. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is vannak ilyenek. Mikor rendbe kellett tenni a kertet, akkor bąsztak rá, amint szép lett, jogot formálnak abból, hogy közös tulajdon és gyakorlatilag mindent megtiltanak. Napozni nem, mert a seggemet nem akarják nézni, medence nem, mert a fűnek nem tesz jót, kutya ki ne menjen, mert összeszarja, gyerek ne játsszon kinn, mert hangos. És a legtöbbet meg is akarják szavaztatni közgyűléssel.

Ha idén nyáron is ezt hallgatom, egyik este felöntöm savval az egész kertet, minden munkámmal, amit benne csináltam, aztán lehet nézni a csupasz földet meg a rohadó növényeket. Játszhatunk így is.

2020. ápr. 5. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Ahhhaaa, tehát a rajzolgató, csendben üldögélő, olvasgató gyerekeket szólta meg két szomszéd is? Na persze. Azt az egyszer-egyszer megemelt hangot és a nagy csendességet el tudom képzelni....
2020. ápr. 5. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Nem civakodni kell, hanem megoldást keresni! Ki lehetne például találni azt, hogy a hét mely napján, melyik idősáv alkalmas arra, hogy a gyerekek játszhassanak (akár egy kicsit hangosabban is) és az igazságosság elvén kellene az idősebb korosztálynak is egy idősáv, amikor lemehet a kertbe ücsörögni, levegőzni, napozni. Lehet olyan idősávot is létrehozni, amikor bármelyik korosztály ott lehet, - hogy akár találkozni, beszélgetni, együtt pihenni is legyen lehetőség. Csak akarat kérdése az egész és ha mindenki következetes marad, - senki nem talál ki valami kifogást, amellyel kiveri a biztosítékot másoknál, - akkor együtt tud élni olyan közösség is, amelyről nem is gondolták volna, hogy képes erre. Az utóbbi dolog az, ami nem nagyon megy a magyar embereknek, - mert mindenre van kész kifogásuk, ha meg akarnak valamit magyarázni. Ezen kellene felül emelkednie a közösségek tagjainak és akkor békével élhetne mindenki.
2020. ápr. 5. 19:06
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Közös lónak túrós a háta. Ismerem. 5 évig éltem társasházban. Azt is tudták, mit vettem a sarki közértben. A falu sem jobb. Viszont, van magánéletem, kert, nyári grillezés a barátokkal. Igaz, szomszédunk sincs😉
2020. ápr. 5. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem lenne a járvány miatti korlátozás, ha nem lennének lezárva a játszóterek, akkor is:

A TÁRSASHÁZ HINTÁJA, PADJA, HOMOKOZÓJA AZÉRT VAN, HOGY HASZNÁLJÁK!

Tehát a gyerekeket nem jogos onnan játszótérre küldeni!

Megmondanám a gyerekeimnek, hogy semmi rosszat nem csinálnak.

Én családi házban lakom, de társasházban nőttem fel, és korábban (egyedülállóként) laktam társasházban. Ekkora tuskókkal, mint a szomszédaid, sehol nem találkoztam.

Ha ismételten szólnának a gyerekeimnek, alighanem becsöngetnék hozzájuk és nem tennék zsebre, amit akkor tőlem kapnának!

2020. ápr. 5. 22:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Jelenleg megoldódni látszik a helyzet. A kiabálós szomszéd kivételével mind a nekünk, ill. a gyermekes családoknak adott igazat. A kötekedő szomszéddal egy szót sem kellett beszélnünk. Felségével elutaztak a nyaralójukba. Közvetlen mellettük lakó tudomása szerint őszig haza sem jönnek, mert félnek hogy itt Budapesten elkapják a járványt. Nem vagyok kárörvendő típus, de most élvezem, hogy így alakult.

Húsvét előtt utaztak el, azóta nincs vita a kerthasználaton! Húsvétkor megejtettük az idei első grillezést is. Egyet sajnálunk, hogy a szomszédokkal nem tudunk összeülni kerti partit tartani.

Mellesleg, a szomszédos udvarokon szintén megnőtt az élet. Azokon is játszanak a gyerekek, levegőznek a felnőttek, kiülnek napozni az idősek, többen kertészkednek is. Ilyen ápolt, szép, virágokkal teli még soha nem volt egyik kert sem! :-)

2020. ápr. 16. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy győzött a normális többség!
2020. ápr. 16. 15:15
 8/8 anonim válasza:
Mi is társasházban élünk két kisgyerekkel,és itt is van egy-két lakó akinek nem tetszik ha lemegyünk az udvarra . Nem parkosított az udvar. Tehát semmibe nem tesz kárt a két gyerek.
2020. ápr. 25. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!