Társasházban fűthetek ilyen módon?
Szerintem a fizika törvényei miatt nem életképes ötlet. A konvektor nyílása kb. térdmagasságban van legjobb esetben is. Én eddig még csak olyan kályhát láttam ami magasabb mint egy konvektor, tehát mindenképp magasabban levő kivezető nyílás kellene neki mint a konvektoré, mert a kéménycsövet nem lehet lefelé meghajlítani, a meleg füst nem lefelé akar szállni. CO mérgezés nagyjából borítékolva, mert nem tudod megfelelően kivezetni az égésterméket.
De ha mégis kivezetnéd valahogy, akkor jársz rosszabbul. Nem tudom feltűnt-e már hogy a kémények általában a házak tetején vannak. Ez azért van, mert ha valaki oldalt kidugja a falon a kályhacsövet, a felszálló égéstermék a nyitott ablakon visszaáramolhat a fölötte levő lakásokba. Ebben az esetben nem te, hanem a fölötted lakó fog CO mérgezést kapni, ami az álmoskönyv szerint rosszat jelent.
Azt sem teljesen értem, hogy klíma szerelésről beszélsz mint fűtési alternatíva, amire lenne pénz, akkor új konvektorra hogyhogy nincs?
Hát tuti kettécsapnálak, ha láncfűrészeznél az erkélyen... 😃 És a füstre nem gondolsz? Nekünk volt ilyen kályhánk, tényleg jó meleg, de kint a konyhában, kéményre kötve. A konvektor kinti rácsos kivezetése miatt simán vissza is jöhet a füst... Szerintem a szobában elég para lenne a panelben, mi van ha kipattan vmi szikra és leég a ház?
Ha egy konvektor csere nem megoldott, akkor hogy lenne pénz klímája?
Ennyi erővel
Nem, mert a füst elvezető nyílása ami a konvektorhoz készült, kályhához nem alkalmas! Nem egyszer fordult már elő haláleset otthoni kályhabarkácsolás miatt. Szénmonoxidmérgezés, lakástűz..
Nos én is társasházban lakok, 60-as években épült és kezdetben szenes kályhák voltak ezekben a lakásokban. Akkor még úgy volt kialakítva. Egy élmény lehetett reggelente felcipelni a tárolóbol a szenet, meg lehurcolni a salakot. Aztán jött egy nagy felújítás, bevezették a gázfűtést és a régi kéményeket, amik a kályhákhoz voltak, beépítették, betömték.
A régiek azért nem kaptal szénmonoxid mérgezést, mert akkoriban az egész kéményrendszer kályhához volt kialakitva.
Társasházba egy ideig divat volt kazánt szereltetni gondolom gázkazán. Egyik szomszédom is csinált, de nagyon megbánta, mert túl sok meleget termel, ami nem ilyen lakásba való.Azota párásodik és penészedik minden a lakásban mint az állat. Szovalnem ajánlom.na meg a láncfűrész az erkélyen. Csak vicc, ugye?
Áhh felejtsd el, amit tervezel az életveszélyes. Amúgy egy klíma, telepítéssel 150-200 ezer, ennyiből már konvektort is vehetnél. Illetve még egy PB palackos Siesta is jobb megoldás, mint egy kályha.
Nem is tudom hogy juthatott ilyen hülyeség az eszedbe, még ha nem is döglesz bele az első begyújtásba szerinted a füsttel mi lesz? Megy fel szomszédokhoz, plusz a házfalát is bekormolod. Amint begyújtanál máris hívnák a katasztrófavédelmet, azok meg elég zsíros büntetéssel jutalmazzák az ilyen mókolásokat.
Ha nincs pénzed, akkor vegyél áruhitelre vagy személyi kölcsönre biztonságos fűtőeszközt, erre vannak kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!